Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maridalen-drapssiktet må fortsatt sitte i isolasjon

Siktede John Edvin Lie må tilbringe også den neste uken i isolasjon i varetekt, har Oslo tingrett besluttet. Han er siktet for drapet i Maridalen forrige uke.

BRENT: På dette stedet i skogen i Maridalen ble det funnet en død og forbrent person onsdag forrige uke.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BRENT: På dette stedet i skogen i Maridalen ble det funnet en død og forbrent person onsdag forrige uke. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo tingrett behandlet spørsmålet om videre isolasjon for Lie torsdag.

– Vi begjærte tre uker, men retten satt det til en uke fordi de ønsket en medisinsk vurdering for å ta stilling til lengre isolasjon, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til VG.

Nekter straffskyld

Lie ble pågrepet etter at en død person ble funnet forbrent i Maridalen i Oslo forrige onsdag. Han ble pågrepet like ved brannstedet. Han nekter straffskyld. Da videre varetektsfengsling ble behandlet av Borgarting lagmannsrett tidligere denne uka, anførte hans advokat at bevisgrunnlaget mot den siktede var svært tynt. Det var retten imidlertid ikke enig i.

Til TV 2 opplyser Hjort Kraby at det er funnet tekniske spor på siktede som knytter ham til funnstedet.

– Det var tekniske spor på ham som vi finner interessante, sier Hjort Kraby.

Byttet navn

Lie byttet navnet fra Johnny Olsen i 2001. Han er tidligere dømt til 18 års fengsel for Hadelands-drapene i 1981. Olsen skal ha bodd i skogen i flere år.

– Vi vet at siktede bodde der, og det er ting som tyder på at fornærmede kan ha bodd i nærheten. Det er blant annet gjort funn i et telt der oppe som tilsier at offeret hadde tilhold der, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til VG tidligere i uken.

Den avdøde er en mann i 30-årene. Politiet opplyste mandag at de har begynt utspørring av fornærmedes familie med tanke på å finne ut av eventuell kontakt mellom ham og den siktede.