BRANN: Den avdøde ble funnet inne i et telt som hadde brent i Maridalen i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BRANN: Den avdøde ble funnet inne i et telt som hadde brent i Maridalen i Oslo. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Maridalen-saken: Avdøde er en mann i 30-åra

Kan ha hatt opphold i Maridalen.

Den avdøde er en mann i slutten av 30-åra, bosatt i Oslo, bekrefter politiet i Oslo i en pressemelding. Avdøde er etnisk norsk.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier til Dagbladet at politiet har mistanke om at avdøde kan ha hatt opphold i Maridalen en tid, men han understreker at etterforskningsledelsen ikke er sikre på dette.

Kartlegger bevegelser

- Han har en adresse i Oslo, men vi mistenker at han har hatt opphold i Maridalen. Det er flere teltplasser spredt på forskjellige steder i dette området. Vi ser at noen har bodd der nylig, mens andre teltplasser har vært ubebodd noe tid.

Politiet jobber med å kartlegge hvem som har hatt opphold og har beveget seg i det aktuelle skogsområdet.

- Vi kan ikke utelukke at avdøde og siktede kan ha hatt kontakt med hverandre dersom begge har hatt opphold i dette skogsområdet en tid, sier Hjort Kraby.

Han sier også at andre personer kan ha valgt å komme til sine oppholdssteder etter at mørket har kommet om natta for å unngå kontakt med politiet. Blant disse kan det være sentrale vitner for politiet.

Avhør med pårørende

Politiet arbeider nå med eventuelle knytninger mellom avdøde og siktede. I første omgang omfatter dette avhør av avdødes familie.

- Vi har jobbet for å få varslet pårørende gjennom natt til lørdag og utover dagen i dag. Det er for tidlig å si noe om familien kan hjelpe oss med dette. Etterforskningen pågår for fullt gjennom helga, sier politiadvokaten.

Hjort Kraby informerer om at det vil bli oppnevnt bistandsadvokat for avdødes familie over helgen.

Fredag ble det kjent at politiet hadde identifisert offeret i Maridalen-saken, men da var ikke pårørende varslet. Dermed ville ikke politiet gi opplysninger om kjønn eller alder.

Saken oppdateres.

MANN SIKTET FOR DRAP: Torsdag ble en mann pågrepet for drap likskjending, etter at en død person ble funnet i Maridalen i Oslo. Video: Frank Karlsen / Endre Vellene / Dagbladet Vis mer