Maridalen-saken: John Edvin Lie løslates

Løslates fordi politiet ikke lenger frykter bevisforspillelse.

MANN SIKTET FOR DRAP: Torsdag ble en mann pågrepet for drap likskjending, etter at en død person ble funnet i Maridalen i Oslo. Video: Frank Karlsen / Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

18. juli ble en mann (39) funnet død på et bål i Maridalen. Det tok ikke lange tiden før John Edvin Lie (55), tidligere kjent som Johnny Olsen, ble siktet for drap og likskjending.

16. august ble det klart at Lie ikke lenger var mistenkt for å ha drept mannen, men Lie var fortsatt siktet for likskjending. Han ble varetektsfengslet i fire nye uker.

Løslates

Onsdag ettermiddag melder Nettavisen at politiet løslater Lie. Dette bekrefter politiadvokat Pål-Fredrik Kraby.

- Vi vurderer at det ikke lenger er bevisforspillelsesfare, sier Kraby til Nettavisen, og forklarer at det ikke er vitner Lie kan påvirke uten at de har vært avhørt.

Politiet traff Lie i nærheten av bålet. Lie skal ha bodd i skogen i flere år. Det samme skal 39-åringen ha gjort den siste tiden før han ble funnet død.

Politiet mener den fornærmede ikke er blitt drept, og derfor er den delen av siktelsen frafalt. Lie er fortsatt siktet for likskjending, som har en strafferamme på to år.

Lie har hele tiden nektet for å ha kjennskap til avdøde, eller for å ha noe som helst med Maridalen-saken å gjøre. Han har forklart at han «var på feil sted til feil tid».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer