Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maridalen-saken: John Edvin Lie løslates

Løslates fordi politiet ikke lenger frykter bevisforspillelse.

MANN SIKTET FOR DRAP: Torsdag ble en mann pågrepet for drap likskjending, etter at en død person ble funnet i Maridalen i Oslo. Video: Frank Karlsen / Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18. juli ble en mann (39) funnet død på et bål i Maridalen. Det tok ikke lange tiden før John Edvin Lie (55), tidligere kjent som Johnny Olsen, ble siktet for drap og likskjending.

16. august ble det klart at Lie ikke lenger var mistenkt for å ha drept mannen, men Lie var fortsatt siktet for likskjending. Han ble varetektsfengslet i fire nye uker.

Løslates

Onsdag ettermiddag melder Nettavisen at politiet løslater Lie. Dette bekrefter politiadvokat Pål-Fredrik Kraby.

- Vi vurderer at det ikke lenger er bevisforspillelsesfare, sier Kraby til Nettavisen, og forklarer at det ikke er vitner Lie kan påvirke uten at de har vært avhørt.

Politiet traff Lie i nærheten av bålet. Lie skal ha bodd i skogen i flere år. Det samme skal 39-åringen ha gjort den siste tiden før han ble funnet død.

Politiet mener den fornærmede ikke er blitt drept, og derfor er den delen av siktelsen frafalt. Lie er fortsatt siktet for likskjending, som har en strafferamme på to år.

Lie har hele tiden nektet for å ha kjennskap til avdøde, eller for å ha noe som helst med Maridalen-saken å gjøre. Han har forklart at han «var på feil sted til feil tid».

TILSTO ATTENTAT: John Edvin Lie har vært dømt flere ganger. I 1982 ble han dømt for dobbeltdrap. Her er han i 2004. FOTO: Aleksander Nordahl / Dagbladet
TILSTO ATTENTAT: John Edvin Lie har vært dømt flere ganger. I 1982 ble han dømt for dobbeltdrap. Her er han i 2004. FOTO: Aleksander Nordahl / Dagbladet Vis mer

Hadelandsdrapene

John Edvin Lie (55) ble på 80-tallet ble dømt for de såkalte Hadelandsdrapene og tilsto to bomber mot Blitz-huset på 90-tallet

Lie og to andre unge menn i et høyreekstremt miljø ble dømt for drap på to venner på en øde skogsvei på Hadeland. Gjerningsmennene og ofrene tilhørte den samme høyreekstreme organisasjonen, Norges Germanske Armé.

Motivet for drapene skal ha vært frykten for at to av medlemmene skulle tyste til politiet etter at de ønsket å trekke seg ut av organisasjonen.

Etter at han sonet ferdig drapsdommen, har Lie blitt dømt for flere voldsepisoder, sist i 2004. Den gang ble han dømt for blant annet vold mot ei kvinne, narkotikavirksomhet og for å ha oppbevart en ladd pistol uten tillatelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!