Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maridalen-siktedes anke forkastet – blir fengslet i fire uker

Mannen som er siktet for å ha drept en mann i skogen i Maridalen i Oslo, fikk ikke medhold i sin anke på beslutningen om at han skal fengsles.

FUNNET PÅ BÅLPLASS: Den avdøde mannen i 30-åra ble funnet forkullet på en bålplass i Maridalen. Foto: Frank Karlsen /Dagbladet
FUNNET PÅ BÅLPLASS: Den avdøde mannen i 30-åra ble funnet forkullet på en bålplass i Maridalen. Foto: Frank Karlsen /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapssiktede Jon Edvin Lie ble i forrige uke varetektsfengslet fram til 16. august med brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon. Han anket avgjørelsen til lagmannsretten, som sa seg enig i Oslo tingretts tidligere avgjørelse.

- Forsvarer har anført at bevisgrunnlaget mot siktede er «svært tynt». Det er lagmannsretten ikke enig i, heter det i kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett.

Lie er siktet for å ha drept en mann i 30-årene, som ble funnet forbrent i Maridalen etter at brannvesenet rykket ut til meldinger om røyk. Lie ble pågrepet i nærheten av funnstedet kort tid senere.

Tidligere dømt for drap

- Lie ble pågrepet like ved det stedet der den avdøde ble funnet, mens det fortsatt var aktivitet i brannen. Utover dette er det etter lagmannsrettens syn relevant å se hen til at Lie tidligere er dømt for drap. Dette gjelder selv om den tidligere pådømte drapshandlingen ligger mer enn 30 år tilbake i tid. Lie er dessuten flere ganger domfelt for annen voldskriminalitet, også i den senere tid, heter det videre i kjennelsen.

Lie byttet navn fra Johnny Olsen i 2001. Han er tidligere dømt til 18 års fengsel for Hadelands-drapene i 1981. Politiet har opplyst at Lie bodde i skogen ved teltplassene i Maridalen der den forbrente personen ble funnet.

MANN SIKTET FOR DRAP: Torsdag ble en mann pågrepet for drap likskjending, etter at en død person ble funnet i Maridalen i Oslo. Video: Frank Karlsen / Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Offer ikke meldt savnet

Politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby sier til Dagbladet mandag kveld at politiet ikke har fått inn en savnetmelding på den avdøde som ble funnet i Maridalen.

- Vi har ikke fått noen melding om at han var savnet, sier Kraby.

En mann i 30-åra ble funnet forbrent og død noen hundre meter nordvest for Hammeren i Maridalen i Oslo onsdag 19. juli klokka 15.

Avhørt familien

I helga foretok politiet avhør av avdødes familie. Kraby sier at det ennå ikke er funnet en kobling mellom siktede og fornærmede.

- Men vi har fått en del navn vi ønsker å avhøre, sier Kraby.

Om avdøde og siktede hadde et felles miljø kan ikke Kraby si noe mer om foreløpig.

- Dette er noe vi fortsatt etterforsker.