Marie (20) døde i trafikkulykke

Politiet frigir fredag navnet på kvinnen som døde i en trafikkulykke på Rv3 i Stor-Elvdal i går, torsdag 3. desember.

Publisert
Sist oppdatert

Det var Marie Myrset Skinnemoen (20) fra Lier kommune som omkom, opplyser politiet i en pressemelding. Navnet frigis i samråd med de pårørende.

Politiet etterforsker trafikkulykken, som var en kollisjon mellom vogntog og personbil.

Kriseteam

Politiet skriver i en pressemelding at de har gjort alle nødvendige undersøkelser på ulykkesstedet, og at videre etterforskingsskritt vil være tekniske undersøkelser av kjøretøy og avhør av impliserte parter.

Ordfører i Lier kommune, Gunn Cecilie Ringdal (H), forteller Dagbladet at kommunens psykososiale kriseteam ble koblet på saken i går kveld.

- De har en spesiell kompetanse til å ivareta folk i krise. Det er opp til familien selv å avgjøre om de vil benytte seg av tilbudet, sier Ringdal til Dagbladet.

- Setter sine spor

Hun beskriver ulykken som forferdelig trist og tragisk.

- Når et menneske blir revet bort i en trafikkulykke er det helt ubegripelig for alle, særlig for pårørende, sier hun og legger til at hennes tanker nå først og fremst går til 20-åringens pårørende.

- Dette var ei aktiv jente som har deltatt i flere lag og foreninger, så det er klart dette setter sine spor. Jeg vet at flere ungdommer vil ha behov for på være sammen på den måten de kan det etter dette, sier ordføreren.

Til Drammens Tidende sier Ringdal at hun er informert om at legevakta i kommunen har kontaktet det psykososiale kriseteamet, som har tilbudt sin bistand til de pårørende.

FØLGER OPP SJÅFØR: Forbundsleder i Norges Lastebileier-Forbund, Tore Velten. Foto: Birgitte Iversen / NTB
FØLGER OPP SJÅFØR: Forbundsleder i Norges Lastebileier-Forbund, Tore Velten. Foto: Birgitte Iversen / NTB Vis mer

Bistår sjåfør

Daglig leder i Tamnes Transport AS og forbundsleder i Norges Lastebileier-Forbund Tore Velten har snakket med vogntogsjåføren i dødsulykken. Han er underlagt taushetsplikt, men kan på generelt grunnlagt fortelle at vedkommende vil bli fulgt opp.

- Vi vil bistå med den hjelpen vedkommende skulle trenge, om det er som samtalepartner, samarbeidsparter eller kollega. Vi vil også hjelpe til med praktiske formål, som å frakte last videre og tilby konsulær bistand, sier han til Dagbladet.

Velten snakket selv med sjåføren da han tok ham i mot torsdag.

Daglig leder Even Toth i Toth Transport AS forteller til Dagbladet at det etter forholdene går bra med kollegaen.

- Han har det bra, og kom fra ulykka uten fysiske skader, men heller psykiske. Han er selvfølgelig preget av det som skjedde, sier han.

- Lange minutter

Til Østlendingen forteller Toth at sjåføren, mens det ble utført førstehjelp på stedet, opplevde minuttene som de lengste i sitt liv.

- Det var snøføre, men ifølge han greie kjøreforhold. Han opplevde det ikke som glatt og prøvde å kjøre i grøfta for å unngå kollisjonen, men den møtende personbilen skal ha snurret 180 grader rundt, sier han til lokalavisa.

Toth understreker også overfor Dagbladet at kollegaen vil få den hjelpen han skulle trenge.

- Det ble sendt to kollegaer av ham herfra i går. De vil møte ham og reise med ham hjem igjen

- Smal vei

Oordfører Even Moen (Sp) i Stor-Elvdal kommune sier til Dagbladet at han mener det er behov for mer vedlikehold av veien som ulykka skjedde på.

- Jeg kondolerer til nærmeste familie livet. Vi har ingen liv å miste på riksvei 3, sier Moen, og fortsetter.

- Dette er en vei med smal bredde, som er preget av mye tungtransport. De siste 15 åra har det skjedd noe med breddeutgivelsen, men det går smått og det er lite utbedring av gangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer