#NOUSTOUTES: Studenten Marie Laguerre, her i rød kjole, var på vei hjem fra jobb da hun ble plystret på av en fremmed mann. Da hun avviste ham, skjedde det som har sjokkert en hel verden. Video: Marie Laguerre. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer

#noustoutes

Marie (22) avviste fremmed mann. Sekunder senere blir hun slått på åpen gate

Nå innfører Frankrike ny lov.

Onsdag denne uka innførte Frankrike en ny lov som forbyr seksuelle eller sexistiske kommentarer som er «nedverdigende, ydmykende, skremmende, fiendtlig eller støtende.»

Denne loven kommer som følge av et klipp av den 22 år gamle studenten Marie Laguerre, som viser at hun blir slått i ansiktet på åpen gate i Paris (se video øverst i saken).

Hun delte overvåkningsbildene i en Facebook-status. Sammen med videoen fortalte hun om hendelsen, og sine tanker og følelser rundt seksuell trakassering i Frankrike. Videoen av overfallet har siden gått viralt.

«Dette er ikke alt. Trakassering er hverdagskost. Disse mennene som tillater seg alt på gata, som tillater seg å ydmyke oss og som ikke tåler at vi blir fornærmet, det er uakseptabelt.

Det er på tide å stoppe slik oppførsel. #noustoutes»

OVERFALT: Marie Laguerre var på vei hjem fra jobb da hun ble overfalt på åpen gate. Foto: NTB Scanpix
OVERFALT: Marie Laguerre var på vei hjem fra jobb da hun ble overfalt på åpen gate. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tok slaget med så mye stolthet som jeg kunne. Jeg ville ikke vise ham noen tegn på svakhet, sier 22 år gamle Marie Laguerre til CNN.

VOLD: En 37 år gammel mann blir slått ned på gaten i New York av to menn. De forlater åstedet, men kommer tilbake. Video: New York-politiet Vis mer

- Ga meg håp

Etter at videoen ble publisert på nettet, har hun mottatt hundrevis av meldinger fra kvinner som har delt opplevelser de har hatt med trakassering. Hun har også fått flere meldinger fra menn som forteller at de ikke visste at situasjonen var så ille.

- Det var sterkt å lese. Det ga meg håp om at menn, takket være videoen, skjønner at situasjonen for kvinner er skikkelig dårlig. Vi føler oss ikke trygge når vi er i gatene, sier 22-åringen.

Laguerre lanserte et nettforum for kvinner kalt Nous Toutes Harcelement, som betyr «Vi er alle trakassert.» Her kan kvinner dele sine opplevelser med trakassering.

«VI ER ALLE TRAKASSERT»: I kjølvannet av hendelsen har Marie Laguerre startet en nettside der kvinner kan dele sine trakasseringshistorier. Hun mener det er et stort problem. Foto: Skjermdump
«VI ER ALLE TRAKASSERT»: I kjølvannet av hendelsen har Marie Laguerre startet en nettside der kvinner kan dele sine trakasseringshistorier. Hun mener det er et stort problem. Foto: Skjermdump Vis mer

22-åringen er glad for at hendelsen hennes ble fanget på video.

- Det bevisstgjør virkelig situasjonen alle kvinner er oppe i.

- Handler ikke om forføring, men om dominering

I skrivende stund har videoen hennes blitt sett 2,1 millioner ganger på Facebook, og delt 8,4 tusen ganger.

- Videoen sjokkerer mange fordi den viser hva som faktisk kan skje når en kvinne sier «nei,» sier Laguerre.

- De kan også se at det ikke handler om forføring, men om dominering. Det øker bevisstheten om at vi er nødt til å lytte til kvinner, for vi har snakket om dette problemet i flere år.

- SPORT ER FOR OSS OGSÅ: Kvinnelige sportsjournalister i Brasil tar et oppgjør med seksuell trakassering, under emneknaggen #DeixaElaTrabalhar - #LaHenneJobbe. Les hele saken her: https://goo.gl/edvJhH Vis mer

Bøter på opp til 750 euro

En undersøkelse fra 2015 viste at 20 prosent av de kvinnelige respondentene ble plystret på, åtte prosent hadde opplevd fornærmelser, og 3 prosent å bli forfulgt i løpet av det siste året i det offentlige rom. 1,3 prosent av kvinnene hadde opplevd fysisk vold. 27 000 mennesker hadde svart på undersøkelsen.

Loven som nå er innført gjør at du kan risikere å måtte betale bøter på opp til 750 euro. Det tilsvarer over 7 000 norske kroner.

MARSJERER FOR KVINNERS RETT: For andre år på rad arrangeres Women's March som marsjerer for likestilling, mangfold og inkludering. Video: Thea Gryttenholm Vis mer