Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marie (88) selges

Siden 1936 har Marie Ruud (88) bodd i leiligheten i Uelands gate 57. Bak hennes rygg har Oslo kommune bestemt at bygården hun bor i skal selges - med alle beboerne i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Har dem bestemt seg, så blir det vel sånn. Men tråkker dem ikke på folk når dem gjør sånn, da? Denne gården er på en måte mitt liv. Vi fløtte hit nygift for 63 år siden, mannen min var vaktmester her i 30 år, så jeg har liksom grodd fast, sier Marie Ruud til Dagbladet.

Som det står i et skriv fra Boligbedriften i Oslo, datert 23. desember i fjor:

«Som opplyst på ovennevnte møte er det enighet mellom Boligbedriften og bydel 4, om salg av Uelands gt. 57. Æ...Å Boligbedriften ønsker at eiendommen skal selges med beboere i.»

- Forkastelig

Skrivet fikk gårdstyrer og beboer Jahn Dahlseng nyss om først i januar, etter at noen i kommunen hadde tipset ham om ryktene: De skulle selges; gården, beboerne - rubbel og bit. Flesteparten av bygårdens ett- og toromsleiligheter skal bygges ut til store familieleiligheter. De 157 leilighetene huser i dag delvis pensjonister, som fru Ruud, som den gang det var boligmangel fikk tildelt leiebolig - på livstid. Delvis bebos den av uføretrygdede, som har fått tildelt leilighet av kommunen. Mange har livstidskontrakter - trodde de.

Måtte til legen

Nylig kom det opp infoskriv om den sjokkerende og til da hemmeligholdte nyheten.

- Kommunen har behandlet oss forkastelig, mener gårdstyreren, som nærmest har operert som detektiv for å få ut informasjon om salgsplanene.

Fru Ruud, en usedvanlig frisk 88-åring, måtte til legen etter at hun fikk beskjed.