- Marie signerte falskt

FROGNER (Dagbladet): Espen Orderud, fetteren til Per Orderud, hevder Marie Orderud forfalsket underskriften på kjøpekontrakten om Orderud gård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Per sa ikke dette til politiet, for han ville ikke sette moren i et dårlig lys, forklarte fetteren i retten i går.

Espen Orderud sa at Per selv hadde fortalt ham at Marie Orderud påførte ektemannen Kristians navn på den falske kjøpekontrakten. I sin forklaring til retten ville ikke Per Orderud fortelle om dette.

Fetteren beskrev Per Orderud som en snill, intelligent og rettskaffen mann. Også Veronica Orderud hadde han bare godt å si om. På spørsmål om han tror at ekteparet kan ha medvirket til trippeldrapet, svarte han med fast stemme: - Det kan umulig være tilfelle.

Knust av sorg

En annen av Pers fettere, Harald Orderud, sa i sin forklaring til Nes herredsrett i forrige uke at Per og Veronica oppførte seg så merkelig etter drapene at han fikk inntrykk av at de visste mer om drapene enn de sa. Espen Orderud ga i går Nes herredsrett en helt annen versjon:

- Per var helt knust av sorg. Veronica prøvde å få det daglige til å gå rundt. Når den ene var nede, backet den andre opp. Det var ingen merkelig eller påfallende oppførsel, sa Espen Orderud i retten.

Han sa videre at han følte politiet var forutinntatt i sin etterforskning fra første stund. Også enkelte i familien skal allerede samme dag som drapene ble kjent, ha hatt sin bestemte mening om hvem som sto bak.