Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marienlyst skole åpnet igjen

Stengt i går etter 27 grader i klasserommene.

NYTT VENTILASJONSANLEGG SKAPER TRØBBEL: Rektor Ingjerd Eriksen ved Marienlyst skole forteller at de har etter skolestart slitt med å regulere temperaturen i deler av skolebygningen. Dette skal nå være i orden. Foto: STEINAR BUHOLM
NYTT VENTILASJONSANLEGG SKAPER TRØBBEL: Rektor Ingjerd Eriksen ved Marienlyst skole forteller at de har etter skolestart slitt med å regulere temperaturen i deler av skolebygningen. Dette skal nå være i orden. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Utdanningsetatens hovedverneombud Knut Myhrer friskmeldte i formiddag Marienlyst skole.

Alle elevene fikk dermed lov til å returnere til skolebygget og fortsette undervisningen.

- Vi hadde i går problemer med det nye ventilasjonsanlegget, støy og temperatur. Dette skal nå være utbedret, sier skolens rektor Ingjerd Eriksen til Dagbladet.no.

Skolen skal ha slitt med regulere temperaturen i klasserommene. På mandag var temperaturene innendørs på omkring 19 grader. I går var de oppe i 27 grader, til stor fortvilelse for lærerne og elever.

- Målinger foretatt direkte ved ventilasjonsanlegget viste en temperatur på 37 grader. De som har det tekniske ansvaret for anlegget har justert dette, og vi vet hva vi skal gjøre hvis det skjer igjen, fortsetter Eriksen.

Ble sendt hjem
Hovedvernombudet stengte i går én fløy av skolen med begrunnelsen fare for liv og helse.

Denne delen av skolebygget huser ungdomsskoletrinnet.

På grunn av plassproblemer etter at fløyen ble stengt, ble de 340 elevene på disse trinnene sendt hjem i går ettermiddag.

60 lærere og det meste av administrasjonen ble også stengt ute fra sine arbeidsplasser.

Manglet rømningsvei
Marienlyst skole gjennomgår en større renovering, som etter planen skal først være ferdig i tredje kvartal 2010.

Klasserommene og andre elevfasiliteter skulle stå klare til skolestart, men hovedvernombudet mente at det fremdeles liknet for mye på en byggeplass.

- Det er mange forhold som har ført til at jeg tok denne avgjørelsen. Marienlyst skole er ikke ferdig, sa Myhrer til Dagbladet.no i går og utdypet:

- Skolen har ikke rømningsplan og det arbeides med åpne flammer og sveiseapparater på skolen. Jeg tør ikke tenke på hva som kunne ha skjedd ved en brann på skolen, sier Myhrer.

Skal være stille
Skoleledelsen har sittet i møte med hovedvernombudet i hele morgen.

Klokka 10 i dag fikk ungdomsskoleelevene beskjed om at fløyen åpnes igjen og undervisningen fortsetter som normalt.

- Vi har også hatt problemer med at det har vært en del støy mens undervisningen pågår. Vi har nå inngått en avtale om at det videre byggearbeidet skal foregå bare på kveldstid og i helgene, sier Eriksen.

Skoleledelsen skal ha et nytt møte i morgen igjen for å følge opp situasjonen rundt ventilasjonsanlegget.

- Men nå er vi i gang igjen og det er ingenting som tyder på at vi må stenge igjen, forklarer rektor.

Klagde på kalde klasserom

Skolens elevrådsleder Andreas Øverlie Svela forteller at mange elever klagde på at det var veldig kaldt på mandag.

- Det er selvfølgelig trist at skolen måtte stenge, men vi forstår at det må være slik. Vi hadde hjemmeskole forrige uke, siden lærerne fikk ta over bygget første skoledag og trengte litt tid til å bli kjent med hvor ting er og fungerer, sier Øverlie Svela til Dagbladet.no og fortsetter:

- Nå er vi veldige glade igjen for å kunne fortsette med den undervisningen vi har krav på.

 

GLAD FOR Å VÆRE TILBAKE PÅ SKOLEN IGJEN: Elevrådsleder Andreas Øverlie Svela og hans medelever på ungdomsskoletrinnet fikk i formiddag lov til å ta i bruk den nyrenoverte fløyen på Marienlyst skole. Foto: STEINAR BUHOLM
GLAD FOR Å VÆRE TILBAKE PÅ SKOLEN IGJEN: Elevrådsleder Andreas Øverlie Svela og hans medelever på ungdomsskoletrinnet fikk i formiddag lov til å ta i bruk den nyrenoverte fløyen på Marienlyst skole. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media