Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marihuanaprester aksjonerer

Katolske nonner, rabbinere og kristne ledere fra 32 kirkesamfunn vil gi 21-åringer rett til å røyke narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når amerikanerne i november går til valgurnene for å velge guvernører tar de ofte stilling til flere politiske saker samtidig.

I delstaten Nevada ber spørsmål nummer sju på valgseddelen borgerne om å ta stilling til et forslag om å legalisere mindre mengder marihuana for alle over 21 år.

- Marihuana er langt lettere å få tak i for mindreårige enn alkohol. Narkotikalangere ber ikke om legitimasjon, sier Paul Hansen,  pastor ved hellige ånds lutherske kirke i Las Vegas.

Over 30 prester, nonner og religiøse ledere fra 32 kirkesamfunn stiller seg bak forslaget. Alle har underskrevet en erklæring som støtter forslaget som snart skal opp til votering, ifølge nyhetsstedet RGJ.

Cannabisen skal kunne kjøpes lovlig fra delstatsregulerte og skattebelagte «pot-butikker». Altså ikke ulikt et norsk vinmonopol - bortsett fra innholdet.

Prestene argumenterte på en pressekonferanse i Reno i går for at ordningen ville gjøre det vanskeligere for mindreårige å få tak i cannabisproduktet, redusere gjengkriminalitet fordi det fjernet mye av markedet deres og gi skattekroner til staten, i stedet for å gjøre de kriminelle rikere.

Forslaget går også ut på at skatteinntektene fra salget skal gå til behandling av misbrukere.

- Om det skal eksistere et marked for marihuana ser jeg heller at det reguleres enn at det styres av voldelige gjenger og farlige langere, mener presten William Webb i baptistkirken, som foretrekker å se marihuanaen bak disken - ikke på gata.

LOVLIG? Er det greit at voksne bruker cannabis? Flere religiøse ledere i USA mener tror ungdommen vil tjene på å få dopet bak disken i butikkene. Foto: Reuters
LOVLIG? Er det greit at voksne bruker cannabis? Flere religiøse ledere i USA mener tror ungdommen vil tjene på å få dopet bak disken i butikkene. Foto: Reuters Vis mer

Om forslaget om en liberaliseringen av narkotikalovgivningen går gjennom vil Nevada bli den første delstaten der 21-åringer fritt får bruke cannabis ustraffet.

Her ligger erklæringen de religiøse lederne har sluttet seg til.