Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marina (25) nekter å skamme seg over fødselsmerket sitt: - Folk lurer på om jeg har blitt slått

Alt endret seg en dag for to måneder siden.

FØDSELSMERKE: I 12 år har Marina Isaksson valgt å sminke vekk fødselsmerket som dekker den høyre siden av ansiktet hennes. Nå er det slutt. Foto: Privat
FØDSELSMERKE: I 12 år har Marina Isaksson valgt å sminke vekk fødselsmerket som dekker den høyre siden av ansiktet hennes. Nå er det slutt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 12 år har svenske Marina Isaksson (25) sminket over fødselsmerket som dekker hennes høyre kinn.

Etter nærmere 50 laserbehandlinger har hun innsett at det er noe hun må leve med, men likevel var det vanskelig for henne å stole nok på seg selv til å vise det til andre.

Men en dag fikk hun nok. Til Dagbladet forteller Isaksson at det hele startet da en venninne tagget henne i et innlegg som søkte etter modeller med et «annerledes utseende».

Girls night 👯💜

A post shared by Marina Isaksson (@smarriz) on

Hun bestemte seg for å reise inn til byen på audition - uten sminke.

- Jeg gikk rundt i byen, uten solbriller og uten å se ned i bakken. Jeg var stolt over å være meg selv, og stolt over å være på vei til et sted der min annerledeshet blir verdsatt. Etter at jeg kom hjem lastet jeg opp et bilde på Instagram og fortalte litt kort om dagen min. Etter at jeg så responsen skjønte jeg etter hvert at de fleste faktisk synes jeg er fin og unik, sier hun.

«Har du blitt slått»

Hun forteller videre at tilbakemeldingene har vært nesten udelt positive - fra både kjente såvel som ukjente.

- Alle mine venner og familien min har sagt det helt siden jeg var liten, men det tok meg 25 år å forstå det selv. Men akkurat nå gjør ikke det så mye. Alt tar sin tid. Selv om utseende mitt bare er en liten del av meg, følte jeg aldri at jeg var 100 % meg selv.

- Har du noen gang hatt noen vonde opplevelser knyttet til reaksjoner på fødselsmerket ditt?

- Ja, absolutt. Det er klart at det er mange som kikker, og det har vært pekende fingre og kommentarer, men det er jo også litt forståelig. Det er ikke hver dag man ser noen som ser ut som jeg gjør.

Frukostmöte med en glödlampa, kanske kan hjälpa mig lösa några av dagens jobbgrejer 🥞🤔💡 #birthmark

A post shared by Marina Isaksson (@smarriz) on

Hun sier også at hun har fått flere spørsmål fra folk som lurer på hva det er, og om det er noe som har skjedd henne.

- De kommer med spørsmål som: Har du blitt slått? Gjør det vondt? Hvordan fikk du det? Ble du mobbet? Men nå ser jeg heller på det som at jeg lærer disse menneskene hva det faktisk dreier seg om.

Inspirasjon

Før helga hadde svenske Expressen en artikkel der Isaksson for første gang fortalte sin historie, og etter det har responsen vært overveldende.

- Ha-ha, ja det er helt sykt. Men det er bare moro. Det er så mange som har skrevet til meg at det hjelper dem på mange måter, og jeg blir gladest når jeg får høre fra foreldre at de viser bildene til barna sine som kanskje har liknende merker.

- Jeg er stolt over at jeg ser ut som jeg gjør, og det håper jeg at andre også skal kunne kjenne på. Dessuten er merket mitt ganske stilig da det faktisk kan bytte farge. Er det varmt blir det lyserosa, og er det kaldt blir det lilla eller blått. Hvor kult er ikke det?, avslutter hun.

VALGT UT AV TYRA: Chantelle Winnie (19) er født med en sjelden hudsykdom som lenge har holdt hun tilbake. Hun ble valgt ut av Tyra Banks til å delta i Top Model. Video: TV 3 Vis mer Vis mer
Hele Norges coronakart