BRUKOLLAPS: Et 100 meter langt strekke av motorveibrua Morandi på hovedveien A10 i Genova raste mot bakken i kollapsen. Video: Vigili del Fuoco / Twitter Vis mer Vis mer Vis mer

Brukollapsen i Genova:

Marina (58) slapp aldri datteras hånd: - Jeg kunne ikke se henne

Utsiktene og håpet om å finne flere overlevende etter brukollapsen i Italia svinner. Samtidig vokser sinnet i det italienske parlamentet.

Redningsmannskaper sto på for fullt natt til fredag uten å finne flere ofre for brukatastrofen. Tunge maskiner ble brukt for å bryte ned de enorme betongbitene.

Den italienske regjering øker presset mot veiselskapet som hadde det operative ansvaret for den over 50 år gamle Morandi-brua. Samtidig er det et voksende sinne i opinionen mot at helt nødvendig vedlikehold øyensynlig er tatt lett på.

En stor seksjon av brua kollapset tirsdag uten forvarsel og sendte rundt 35 personbiler og sju lastebiler ned i avgrunnen. Flere hundre tonn betong og armeringsjern dundret i bakken og la seg over et jernbanespor.

Farlig letearbeid

Utsiktene til å finne overlevende betegnes som svært liten. Den ustabile oppsamlingen av betongelementer gjør letearbeidet farlig. Store kraner og bulldosere er satt inn i ryddearbeidet.

- Vi forsøker fortsatt å finne lommer der det kan være overlevende eller omkomne. Da kan vi sende inn hunder, sier en talsmann for redningstjenesten.

KOLLAPSER: Et 200 meter langt strekke av motorveibrua Morandi på hovedveien A10 i Genova raste mot bakken i kollapsen. Video: Polizia di Stato / CNN. Vi betaler for dine videoer. Send inn til videotips@dagbladet.no Vis mer

Så langt er 38 personer bekreftet omkommet etter brukollapsen, men italienske myndigheter frykter dødstallene kan stige dramatisk.

Statsadvokat Francesco Cozzi i Genova uttalte torsdag at han frykter at mellom 10 og 20 personer fortsatt ligger begravd i ruinene av Morandi-brua, ifølge nyhetsbyrået Ansa.

- Jeg svimte av flere ganger

Samtidig fortsetter nær utrolige historier fra overlevende å komme ut i italienske medier.

I går kveld fortalte 58 år gamle Marina Quagliata om hvordan hun og datteren Camilla (24) ble begravd i ruinene av den kollapsede brua.

- Jeg ble begravet opp til halsen, og min datter ble totalt begravet. Jeg svimte av flere ganger, sier 58-åringen ifølge Euronews, som viser til italienske medier.

BEGRAVET I RUINENE: Marina Quagliata (59) og dattera Camilla (24) var handlet i en butikk rett under brua, da den plutselig kollapset tirsdag. Foto: Nicola Marfisi / AP / NTB Scanpix
BEGRAVET I RUINENE: Marina Quagliata (59) og dattera Camilla (24) var handlet i en butikk rett under brua, da den plutselig kollapset tirsdag. Foto: Nicola Marfisi / AP / NTB Scanpix Vis mer

De to var ute og handlet i en butikk som lå rett under brua, da de uten forvarsel ble begravet under massive mengder av betong og armeringsjern.

- Jeg klarte å puste, siden hodet mitt var over ruinene, men Camilla var under ... Helt tildekket. Jeg kunne ikke se henne, men jeg visste at hun var der, sier hun og legger til at hun fikk tak i datteras hånd.

- Jeg slapp aldri hånda

I et intervju med den italienske avisa Repubblica sier Quagliata at brannmenn på stedet snakket med henne, men at de ikke kunne se dattera.

- Jeg fortsatte å skrike mens jeg forsøkte å få henne ut, sier hun til avisa.

- Jeg var i stand til å vise redningsfolkene nøyaktig hvor hun lå, for jeg slapp aldri tak i hånda hennes.

Nå er både mor og datter innlagt på sykehuset Villa Scassi i Genova. 24 år gamle Camilla er ute av livsfare, men det ene beinet ble knust, hun fikk brudd i bekkenet, flere ribbein og en arm, i tillegg til en punktert lunge.

De to er blant 15 skadde som så langt er hentet ut av ruinene i live. For ni av dem er tilstanden fortsatt betegnet som kritisk.

RUINER: Bildet ble tatt onsdag kveld og viser bruddet og de enorme mengdene med betong som ligger på bakken. Foto: Luca Zennaro / ANSA / AP / NTB scanpix
RUINER: Bildet ble tatt onsdag kveld og viser bruddet og de enorme mengdene med betong som ligger på bakken. Foto: Luca Zennaro / ANSA / AP / NTB scanpix Vis mer

Innledet etterforskning

Torsdag ble det kjent at fransk påtalemyndighet har startet en egen gransking av brukollapsen. Grunnen er at flere av dødsofrene er franske borgere.

Statsadvokaten i Paris bekrefter over for det tyske nyhetsbyrået DPA at fransk politi har innledet etterforskning etter mistanke om uaktsom kroppsskade og drap.

Minst fire franske statsborgere er blant de 38 som så langt er bekreftet døde. Motorveien A10, som Morandi-brua er en del av, er en av hovedfartsårene mellom Frankrike og det nordvestre Italia.