Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marina (8) ble lagt i sement

Foreldrene siktet for drap i Frankrike.

HEVDET HUN BLE BORTFØRT: I tre dager har fransk media skrevet om jenta som ble bortført fra denne restauranten i Le Mans. Nå har foreldrene endret forklaring. Foto: AFP / JEAN FRANCOIS MONIER / SCANPIX
HEVDET HUN BLE BORTFØRT: I tre dager har fransk media skrevet om jenta som ble bortført fra denne restauranten i Le Mans. Nå har foreldrene endret forklaring. Foto: AFP / JEAN FRANCOIS MONIER / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Et foreldrepar er i Frankrike siktet for drapet på sin åtte år gamle datter. Marina Sabatier ble funnet omsluttet av betong i går, tre dager etter at foreldrene meldte henne savnet.

Marinas far skal opprinnelig ha forklart at jenta ble bortført mens han var inne på en McDonalds-restaurant for å kjøpe lunsj til de to. Den påståtte bortføringen har vært mye omtalt i fransk media, før foreldrene på fredag endret sin forklaring. De innrømmet da å ha funnet datteren død for seks uker siden, at de fikk panikk og bestemte seg for å gjemme liket.

Slo fordi hun var «grådig»
Funnet av jenta førte derimot til en siktelse av de to.

Hun ble funnet på et lager på farens arbeidsplass i Le Mans. Her skal faren ha lagt henne i en beholder som han fylte med sement, skriver BBC News. Politiet mener Marina ble mishandlet til døde og gjemt i en fryser før hun ble flyttet til arbeidsplassen.

- Foreldrene har tilstått å ha slått Marina svært brutalt, sier politiadvokat Chantal Moulin-Bernard til The Times.

Hun forteller videre at far til Marina har forklart at de slo datteren fordi hun var «grådig» og «alltid spurte etter mat». En kveld låste de henne i kjelleren. Da de fant henne neste dag, lå hun livløs.

Hadde downs syndrom
Marina, som hadde mild downs syndrom, skal flere ganger ha vekket bekymring hos lærerne. Hun har gått på to ulike barneskoler, og begge har sendt bekymringsmeldinger om jenta til barnevernet. The Times skriver at hun flere ganger dukket opp på skolen med sår og blåmerker, og at lærerne mistenkte at hun ikke fikk nok mat hjemme. De forteller at hun ofte spiste rester fra medelevenes skolemat. Barnevernet har ikke undersøkt saken.

- Vi føler at det ikke nytter, sier Jean-Luc Dubois, som er rektor ved Marinas tidligere skole.

Barnevernet mener årsaken til svikten er at familien har flyttet mye rundt, og dermed har unngått å havne under lupen.

Foreldrene, som til sammen har fire andre barn fra tidligere forhold, siktes for drap, mishandling og for å ha villedet politiet. De risikerer livstid.

DREPT: Åtte år gamle Marina Sabatier ble funnet død i dag. Foto:AFP/JEAN FRANCOIS MONIER/SCANPIX
DREPT: Åtte år gamle Marina Sabatier ble funnet død i dag. Foto:AFP/JEAN FRANCOIS MONIER/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling