SANK: «Marina» gikk ned mandag i forrige uke. Skipperen Kristian Knudsen er fortsatt savnet. Foto: ARILD ENGELSEN/SKIPSFOTO/SCANPIX
SANK: «Marina» gikk ned mandag i forrige uke. Skipperen Kristian Knudsen er fortsatt savnet. Foto: ARILD ENGELSEN/SKIPSFOTO/SCANPIXVis mer

«Marina» har ingen tegn på kollisjon

Mistanken mot «Mekhanik Tjulenev» sterkt svekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mistanken mot det russiske lasteskipet «Mekhanik Tjulenev» er sterkt svekket etter at det ikke ble funnet spor etter sammenstøt på den hevede sjarken «Marina».

Lasteskipet får mandag forlate Bodø havn, hvor det har ligget i arrest siden tirsdag i forrige uke.

- Årsaken er at det ved første øyesyn ikke er funnet synlige skader på sjarken, slik at mistanken mot den russiske kapteinen er svekket, opplyser politiadvokat Steffen Ravnåsen til NTB.

«Marina» ble hevet søndag kveld, og brakt til kystvaktbasen på Sortland mandag formiddag for nærmere undersøkelser. Det er de innledende undersøkelsene som førte til at «Mekhanik Tjulenev» fikk forlate Bodø.

Formelt er kapteinen fortsatt mistenkt i saken.

Ingen nye teorier

Den russiske lastebåten ble beordret til land og satt i arrest etter at sjarken «Marina» forsvant vest for Andøya mandag i forrige uke. Radarplott viste at sjarken og det 80 meter lange lasteskipet hadde vært svært nær hverandre rett før sjarken forsvant fra radaren. Sjarken ble senere funnet på 80 meters dyp vest for Andøya.

Politiet sier de foreløpig ikke har andre teorier om hva som kan ha ført til forliset, dersom det ikke ble forårsaket av en kollisjon med lasteskipet.

Innstiller søk

Den 68 år gamle fiskeren Kristian Knudsen er fremdeles savnet etter forliset. Politiet besluttet mandag å innstille søket etter Knudsen.

Det har vært lett etter fiskeren både med båter, helikopter og med manngard langs kysten av Andøya den siste uken.

(NTB)

UTE AV ARREST: «Mikhail Tjulenev» får forlate Bodø i dag, etter nesten ei uke i arrest. Foto: ERIK VEIGÅRD/SCANPIX
UTE AV ARREST: «Mikhail Tjulenev» får forlate Bodø i dag, etter nesten ei uke i arrest. Foto: ERIK VEIGÅRD/SCANPIX Vis mer