DYR LUKSUS: Det var i utgangspunktet en kostbar Audi A6 av denne typen Alf-Helge Aarskog unnet seg, men dyrere ble den med et skjult pant. Foto: 
Håkon Sæbø/Finansavisen.
DYR LUKSUS: Det var i utgangspunktet en kostbar Audi A6 av denne typen Alf-Helge Aarskog unnet seg, men dyrere ble den med et skjult pant. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.Vis mer

Marine Harvest-toppsjef Alf-Helge Aarskog betalte 1,2 millioner for en Audi full av gammel gjeld

Marine Harvest-toppsjef vant i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): -Jeg ba bilforhandleren ordne opp flere ganger. Da det ikke skjedde så jeg ingen annen utvei enn å gå til rettslige skritt, forklarte Alf-Helge Aarskog til Bergensavisen (BA) i sommer.

Det var i 2013 at Aarskog skulle unne seg en ekstra fin Audi og dro til V& L bil i Bergen for å kjøpe seg en Audi A6 med en prislapp på 1,2 millioner kroner.

Han byttet inn to biler han hadde fra før og la 175.000 kroner på bordet og kjørte glad og fornøyd hjem. Deretter var han godt tilfreds med audien til 2015.

- Jeg hadde ikke problemer med bilen, men plutselig kom det et krav fra banken, forklarte han.

Vant i retten

Ifølge Aarskog hadde selger fortalt han at bilen var uten heftelser. I mellomtiden ble lånet dekket, uten at han var klar over at det var noe lån der. Det var til selgeren sluttet å betale avdrag og renter. Dermed ringte Santander til Aarskog og ba han hoste opp for pantet på nærmere en million kroner.

Aarskog møtte i Bergen tingrett i august for å kreve erstatning for grovt bedrageri.

Det endte i seier for oppdrettssjefen, som ble tilkjent erstatning på 932.765 kroner og saksomkostninger på 211.085 kroner. Til sammen har Aarskog dermed krav på en erstatning på 1,14 millioner kroner.

Han har vært tydelig på at det viktigste for han ikke var erstatningen, men prinsipper og ønske om å stoppe slik forretningsførsel.

Vil ikke betale

Ifølge BA har selgeren, som drev bilforhandleren i mange år før den gikk konkurs i fjor, ingen planer om å gjøre opp for seg. Han mener pantet var selskapet han drev sitt ansvar, og han har derfor anket saken.

En rekke bilkjøpere har anmeldt mannen. Ifølge anmeldelsene skal han i en årrekke ha solgt biler med pant i, uten å gjøre opp pantet.

Til sammen 71 krav ble sendt inn, på til sammen 8,4 millioner kroner.

Andre økonominyheter:

Seks superrike mennesker med merkelige sparevaner
Vil gjøre det hemmelige boligmarkedet mer tilgjengelig