MED FLAGGET PÅ BRYSTET: Det var ikke pengejakt eller eventyrlyst som drev Trond André Bolle, sier en nær venn. Her står latviske kollegaer æresvakt for Bolle og de tre andre drepte norske soldatene. Foto: Forsvaret
MED FLAGGET PÅ BRYSTET: Det var ikke pengejakt eller eventyrlyst som drev Trond André Bolle, sier en nær venn. Her står latviske kollegaer æresvakt for Bolle og de tre andre drepte norske soldatene. Foto: ForsvaretVis mer

- Marinejegermiljøet er i dyp sorg

Dagbladet er på plass i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Miljøet er i dyp sorg. En av våre ypperste menn har gått bort, sier en tidligere kollega av marinejeger Trond André Bolle (41) til Dagbladet. «Kristian» (36) har tjenestegjort med Bolle, som var en høyt betrodd offiser i Norges topphemmelige elitestyrker.

Bolle ble sammen med Andreas Eldjarn (21), Simen Tokle (24) og Christian Lian (31) drept av en veibombe i Afghanistan i går ettermiddag.

«Kristian» ønsker ikke navn eller bilde på trykk i Dagbladet, men beskriver Bolle som en drivende dyktig soldat, og en god kompis utenfor tjeneste.

Flagget på brystet - Når man skal være profesjonell i en sånn bransje, og virkelig brenner for det man gjør, er sjansen stor for at statistikken til syvende og sist innhenter deg. Å gjøre den jobben har en motivasjon langt ut over fart og spenning, sier «Kristian».

Han sier folk ofte misforstår hvorfor unge menn velger å utsette seg for de ekstreme påkjenningene det er å tjenestegjøre i Marinejegerkommandoen.

- Det har å gjøre med en vanvittig stolthet over å ha det norske flagget på brystet, og for å løse de oppgavene fellesskapet setter oss til, sier «Kristian».

- I kjelleren - Mange tenker at hovedmotivasjonen er spenning og eventyrlyst alene. Det er absolutt en del av det, og kanskje når man starter i tjenesten. Men over tid, og for en person som Trond handler det om stolthet og flaggets heder, og det å brenne for noe som er mye større enn egne motiver, sier «Kristian».

- EN AV DE BESTE: Trond André Bolle var en høyt betrodd og populær offiser i Marinejeger kommandoen. Foto: Scanpix
- EN AV DE BESTE: Trond André Bolle var en høyt betrodd og populær offiser i Marinejeger kommandoen. Foto: Scanpix Vis mer

Han vil hylle sin venn som måtte bøte med livet.

- I begynnelsen blir man motivert av eventyret, men etter hvert får man forståelse for hva det handler om, sier den tidligere marinejegeren:

- Hele miljøet er helt i kjelleren. Han var en av våre beste menn.