Marinekaptein avskjediges etter sex-videoavsløring

Kapteinen på USS Enterprise i humor-video skandale.

UOFFISIELL VIDEO VERSJON: Videograb av en humorvideoene kapteinen på USS Enterprise, Owen Honors produserte. Foto:The Virginian Pilot/AP/Scanpix
UOFFISIELL VIDEO VERSJON: Videograb av en humorvideoene kapteinen på USS Enterprise, Owen Honors produserte. Foto:The Virginian Pilot/AP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært spekulert i om Kaptein Owen Honors (49) mister prestisjejobben som kaptein og sjef for en besetning på nærmere 6000 på hangarskipet USS Enterprise.

Amerikanske militærmyndigheter har gransket Honors etter at flere videoklipp med «upassende» innhold ble offentligjort av avisa Virginian Pilot.

Nå melder BBC at en marinekilde bekrefter at Honors er løst permanent fra sin stilling som kaptein på det atomdrevne hangarskipet.

Ifølge ABC News bekrefter også kilder i pentagon at Honors nå har mistet jobben permanent.

Sex med esel Som Dagbladet har skrevet tidligere skal en av videoene vise en offiser i sin kahytt når han tilsynelatende simulerer sex med et esel.

I en annen av videoene står to kvinnelige marinesoldater i dusjen ombord på hangarskipet. De later til å vaske hverandre, mens de spøker om hvordan de skal få seks minutter i dusjen istedet for de tilmålte tre.

OFFISIELL VERSJON: Kaptein Owen Honors. Foto: US Navy/AP/Scanpix
OFFISIELL VERSJON: Kaptein Owen Honors. Foto: US Navy/AP/Scanpix Vis mer

Et tredje viser menn som tilsynelatende spiser avføring og utfører en endetarmsundersøkelse.

Videoene skal alle være del av en serie korte filmer som ble produsert ombord hangarskipet USS Enterprise i 2006 og 2007 og kringkastet på skipets intern-tv nett.

Mannen bak videoene skal være kaptein Owen Honors mens han var nestkommanderende ombord på skipet.
Upassende Owen Honors er tidligere jageflypilot fra Top Gun akademiet, og har etter sigende produsert en rekke videoer med tittelen "XO Movie Night".

En talsmann for den amerikanske marinen har beskrevet videoene som "upassende" og «ikke akseptable", ifølge The Thelegraph.

Ifølge Virginian-Pilot ble det slutt på videoproduksjonen i 2007 etter at flere ansatte hadde klaget på innholdet.

Ifølge LA Times ble mye av videomaterialet filmet og redigert med marinens utstyr, og flere av dem mens USS Enterprise var utplassert som støtte til  krigene i Irak og Afghanistan.

KAPTEIN: Stillbilde hentet fra en av humor-videoene med kaptein Owen Honors på hangarskipet USS Enterprise. Foto: The Virginian Pilot/AP/Scanpix
KAPTEIN: Stillbilde hentet fra en av humor-videoene med kaptein Owen Honors på hangarskipet USS Enterprise. Foto: The Virginian Pilot/AP/Scanpix Vis mer

US Fleet Forces Command har startet etterforskning etter videoavsløringene, men ifølge Virginian-Pilot vil Marinen enda ikke si om kapteinen på hangarskipet får beholde jobben.


ÅSTEDET: USS Enterprise. Foto: U.S. Navy/AP/Scanpix
ÅSTEDET: USS Enterprise. Foto: U.S. Navy/AP/Scanpix Vis mer