Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marinen slo til mot plattform-kaprere

Myndighetene har satt inn marinen for sette fri 97 oljearbeidere, blant dem 35 briter, som holdes som gisler på fire plattformer utenfor kysten av Nigeria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nigerias marine gikk i dag til aksjon mot flere oljeplattformer, hvor nigerianske oljearbeidere holdt 97 kolleger som gisler. Det er ennå ikke klart om alle fire riggene er frigitt eller bare noen av dem.

- Vi vet ikke hvor de har fraktet arbeiderne. Det var over 500 nigerianske arbeidere på plattformene og nå vet vi ikke hvor de er, sier en leder for en av fagforeningene til Sky News

Gisseldramaet begynte 19. april da nigerianske oljearbeidere ble rasende over at flere av deres kolleger fikk sparken. De lempet oljefat på helikopterdekket og hindret effektivt enhver redningsaksjon. 97 oljearbeidere ble holdt fanget, 35 av dem er briter. Situasjonen begynner å bli svært spent på riggen, og onsdag forklarte gislene at de fryktet for livene sine, dersom marinen skulle forsøke å storme riggen.

Ifølge avisa The Guardian ble et av gislene heist opp i ei kran og holdt over sjøen med trusler om å bli sluppet. Andre skal også ha blitt truet på livet av streikende oljearbeidere.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media