Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marinesangeren ber om unnskyldning

Infanteristen som sang om barnedrap i Irak ville være morsom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at det amerikanske forsvaret gransker en musikkvideo der en amerikansk marineinfanterist kledd i en grønn t-skjorte, militærbukser og -støvler synger om å ta livet at sivile irakere, og spesielt barn.

Nesten 50.000 personer rakk å se videoen før den ble fjernet fra nettstedet.

Nå beklager marineinfanterisen Joshua Belile at han laget sangen. 23-åringen sier sangen var ment som en spøk.

- Det er en sang som jeg fant på selv og det var ikke ment som noe annet enn en spøk, basert på en uttalelse i en film, sier Belile, ifølge BBC.

Den amerikanske marinen har uttalt at sangen er upassende og de skal granske hendelsen. Belile avviser at sangen handler om drapene på irakiske sivile i Haditha i fjor.

- Dette er ikke i noen form relatert til hendelsene i Haditha, sier Belile.

Refrenget i sanget, som heter «Hadji Girl» er hentet fra filmen Team America, en satire om USAs krig mot terror. Både filmen og sangen til Belile tuller med språkproblemene mellom amerikanske soldater og den arabisk-talende verden.

- Jeg beklager hvis jeg har såret noens følelser i den muslimske verden, sier Belile.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling