Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marinesoldat (23) berget ned fra Gaustatoppen

Fast på fjellhylle i kraftig vind, sludd og hagl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 23 år gamle amerikanske statsborger som i natt slo alarm der han satt landfast på en glatt hylle på Telemarks høyeste fjell Gaustatoppen, var ved 12-tiden på vei til legesjekk på Rjukan sykehus.

- Han var kald på beina, men virker ellers til å ha kommet seg greit fra ei natt med tøffe værforhold i enkelt utstyr. Han skal ha bakgrunn fra den amerikanske marinen, og er vel sånn sett trent på vanskelige forhold, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Amerikaneren la ut fra Rjukan sentrum i går ettermiddag for å ta seg opp til toppen på 1883 meter. Det er en uvanllig rute for en dagstur.

Stopp på 1450 meter Ved 01-tiden slo han selv alarm om at han selv sto fast på ei glatt fjellhylle i 1450 meters høyde. Det var ned mot null grader, kraftig vind, sludd og hagl i fjellområdet i natt og formiddag.

Redningshelikopteret kunne ikke komme helt opp på grunn av været, og amerikaneren måtte hjelpes ned den øverste streknignen av en alpin redningsgruppe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media