Marinesoldat (23) berget ned fra Gaustatoppen

Fast på fjellhylle i kraftig vind, sludd og hagl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 23 år gamle amerikanske statsborger som i natt slo alarm der han satt landfast på en glatt hylle på Telemarks høyeste fjell Gaustatoppen, var ved 12-tiden på vei til legesjekk på Rjukan sykehus.

- Han var kald på beina, men virker ellers til å ha kommet seg greit fra ei natt med tøffe værforhold i enkelt utstyr. Han skal ha bakgrunn fra den amerikanske marinen, og er vel sånn sett trent på vanskelige forhold, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Amerikaneren la ut fra Rjukan sentrum i går ettermiddag for å ta seg opp til toppen på 1883 meter. Det er en uvanllig rute for en dagstur.

Stopp på 1450 meter Ved 01-tiden slo han selv alarm om at han selv sto fast på ei glatt fjellhylle i 1450 meters høyde. Det var ned mot null grader, kraftig vind, sludd og hagl i fjellområdet i natt og formiddag.

Redningshelikopteret kunne ikke komme helt opp på grunn av været, og amerikaneren måtte hjelpes ned den øverste streknignen av en alpin redningsgruppe.