GJEMTE SEG HER: Den tidligere marinesoldaten skal ifølge politiet ha bygget seg tre bunkere - deriblant denne, i skogen i Sammamish i Washington - som gjorde at han klarte å gjemme seg i årevis. Foto: FBI / Seattle division
GJEMTE SEG HER: Den tidligere marinesoldaten skal ifølge politiet ha bygget seg tre bunkere - deriblant denne, i skogen i Sammamish i Washington - som gjorde at han klarte å gjemme seg i årevis. Foto: FBI / Seattle divisionVis mer

Marinesoldat ble bankraner, skjulte seg for FBI i bunkere

Leter fortsatt etter to underjordiske huler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Seattle i USA har funnet en underjordisk bunker som kan ha blitt brukt av en ransdømt, tidligere marinesoldat som fram til januar hadde vært på rømmen i fem år.

Det skriver Seattle Times.

Brus og joggesko Bradley Robinett (45) var dømt for et bankran i 2004 og hadde sonet halve straffen sin da han skulle overføres fra et fengsel i Arizona til en såkalt overgangsbolig i Seattle.

Men dit møtte han aldri opp. Først i fjor ble han pågrepet. I januar i år sa han seg skyldig i lovbruddene.

Siden har han fortalt politiet om stedene han gjemte seg i alle årene han var på frifot. Han skal ha fortalt om minst to andre bunkere, men politiet vet ennå ikke hvor de er. På innsiden av bunkeren som nå er avdekket, lå mellom 15 og 20 søppelsekker.

I hulen - som lå en kort gåtur fra en hovedvei i et skogsområde - skal politiet ha funnet våpen, et bruslager, joggesko og en provisorisk sengeplass.

- Kriminell etter marinen FBIs talskvinne, Ayn Dietrich-Williams, har ikke lyst til å si noe om innholdet i de beslaglagte søppeldunkene.

Robinett ble kriminell etter å ha avsluttet sin tid i marinen, ifølge Daily Mail. Ferdighetene han lærte seg i marinen skal ha vært det som gjorde at han har klart seg så lenge på frifot.

I 2009 klarte politiet nesten å fange ham, men han kom seg unna i en kajakk, ifølge Daily Mail.

VAR PÅ RØMMEN: Bradley Robinett (45). Foto: FBI / Seattle Police
VAR PÅ RØMMEN: Bradley Robinett (45). Foto: FBI / Seattle Police Vis mer

Flere ganger møtte politiet på den etterlyste mannen, men han kom seg unna. I stedet, i november 2009, fant politiet et Glock-våpen og en vest han hadde stjålet fra politiet i Seattle. Alt dette fant de i en bil han hadde stjålet.

«Americas Most Wated» I 2011 var han en av de som omtales som «Americas Most Wanted», etter å ha rømt fra soningen han skulle fullføre - for å ha brutt både våpenloven og stått bak biltyverier.

Det er imidlertid ikke sikkert den ransdømte 45-åringen hadde vært i bunkeren på ei stund. Den var nemlig mugginfisert, ifølge Seattle Times.

Politiet i Seattle skriver i en pressemelding at de tror Robinett har bygget flere bunkere, som de nå søker etter.

Rettssaken mot Robinett starter 4. mai i år.