Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mario ga presidenten en stein

Storsjarmøren hadde med seg en sekk med stein fra dypet og delte ut til president og hvermann. Ville scener i Chile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mario Sepulveda er gruvearbeideren som regnes for å ha best medietekke. Han har snakket på videoene fra dypet siden de 33 gruvearbeiderne ble funnet for 52 dager siden - etter 17 dager uten at noen visste hvordan det hadde gått med dem.

Han kan nå tjene store summer på å selge historien sin om livet sammen med de 32 andre gruvearbeiderne som overlevde enorme utfordringer sammen.

Mario kom som nummer to til overflaten, nøyaktig én time etter førstemann, Florencio Avalos, til enorme jubelscener.

Men i motsetning til Florencio, som var iskald og fattet, tok Mario helt av. Etter å ha gitt kona Elvira en klem, tok han fram en sekk med stein og delte ut til president Sebastian Pinera og de andre redningsarbeiderne. Til enorm latter.

HUMOR: Mario Sepulveda skapte stor stemning da han overrakte stein til redningsarbeiderne - og presidenten. Foto: AFP
HUMOR: Mario Sepulveda skapte stor stemning da han overrakte stein til redningsarbeiderne - og presidenten. Foto: AFP Vis mer

Gruvearbeiderne skal gjennom grundige medisinske sjekker etter de 69 dagene nede i dypet, men Mario var mest opptatt av å feire friheten.

Han løp bort til en gjeng redningsarbeidere som sto lenger borte og dro i gang heiarop, samt tok en klassisk «flyger» - best kjent klassisk målfeiring på fotballbanen.

Redningsarbeidet pågår nå for fullt i Chile. Tre gruvearbeidere er tatt opp de siste to timene, nå gjenstår 30 stykk nede i dypet.

Fortsatt kan ting gå galt, og det er langtfra risikofritt å frakte en kapsel opp og ned den trangel tunnelen så mange ganger.

Foto: AFP
Foto: AFP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!