Marion (25) er Le Pen-dynastiets nyeste stjerne: - Mange kan nok tenke seg en catfight mellom henne og tanta

Bestefaren har begått «politisk sjølmord» og tanta vil bli president. Marion er ytre høyres nye stjerne i Frankrike.

MOT TOPPEN: Marion Marechal-Le Pen er i ferd med å etablere seg som en stjerne i Nasjonal Front. Hun bestemte seg denne uka for å ta listeplassen til bestefaren i det kommende regionsvalget. Foto: REUTERS/Charles Platiau/NTB scanpix
MOT TOPPEN: Marion Marechal-Le Pen er i ferd med å etablere seg som en stjerne i Nasjonal Front. Hun bestemte seg denne uka for å ta listeplassen til bestefaren i det kommende regionsvalget. Foto: REUTERS/Charles Platiau/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fransk politikk er det en familie som er mer fargerik - og trolig også mer innflytelsesrik enn alle andre.

Familien Le Pen.

For over 40 år siden startet Jean-Marie (86) partiet Nasjonal front (FN). Partiet tilhører ytre høyre på den politiske aksen, men har de siste åra vokst seg større og større etter at Jean-Maries datter Marine tok over som partileder i 2011. FN har tatt nye rekorder i valg, og ble i fjor det største partiet i valget til EU-parlamentet.

Samtidig som det foregår en bitter maktkonflikt mellom far og datter, er en ny Le Pen på vei opp og fram i partiorganisasjonen og fransk politikks elite. Niese og barnebarn Marion Maréchal Le Pen (25) spås nemlig ei lysende framtid i det franske dynastiet.

Politisk sjølmord Bestefar Le Pen trakk seg forrige måned fra regionalvalget i regionen Provence-Alpes-Côte, og i går ble det kjent at 25 år gamle Marion har takket ja til listeplassen hans i valget som avholdes i desember.

- Det er en Le Pen som stiller til valg, en garanti for at familien videreføres i partiet. Marion er langt mer akseptert enn bestefaren både i regionen og i partiet, og hun har faktisk mulighet til å vinne. Dette er jo - mildt sagt - en turbulent familie, sier ekspert på fransk politikk og førsteamanuesis ved Høgskolen i Østfold, Franck Orban, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer