Marion skadd?

EDMONTON (Dagbladet): Marion Jones kan være skadd, men nekter å røpe det for ikke å framstå som en dårlig taper. Det mener flere kilder i sprintmiljøet Dagbladet snakket med dagen etter at hun ble slått på 100-meter for første gang siden 1997.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har aldri kommet med unnskyldninger, og har ikke tenkt å begynne nå heller, svarte Marion Jones på spørsmålet om det var bakenforliggende årsaker til nederlaget for Zhanna Pintusevich-Block i VM-finalen.

Den største stjernen i internasjonal friidrett framsto som en moden kvinne på pressekonferansen, og avslørte ikke verken med øyne eller stemme annet enn respekt for gulljenta.

Men dagen etter den største oddsbomben VM i friidrett kunne by på, begynte ryktene å gå på VM-stadion:

Om at Marion Jones forsøker å skjule en skade.

Løper uryddig

Uskrevne regler i sprintmiljøet krever respekt for stjernene. Folk er ytterst forsiktige med offentlige meninger, men snakker gjerne så lenge de får være anonyme.

Fra flere hold oppfattes det som pussig at Marion Jones ikke har klart å matche tidene sine fra 1998, 1999 og 2000 i år.

I fjor løp hun 10,75 i OL-finalen, og hadde to løp til under 10,80. I år har hun 10,83 som best. Persen på 10,65 er fra 1998. Flere bemerket overfor Dagbladet i går at Marion løper mer uryddig enn hun pleier. Også i toppform slenger beina hennes litt utover fra kneet og ned. Men i år - og særlig her i VM - er utslaget unormalt stort.

At hun i går ble inkludert i gruppa som er aktuelle for stafetten (4 x 100 meter) taler mot skaderyktene.

Marion sjøl avfeier alle spekulasjoner.

- Jeg har vel skjemt bort folk, meg sjøl inkludert, ved å løpe ned på 10,60 og 10,70-tallet, sier hun.

- Var nervøs

Marion har dessuten hatt et turbulent år privat. Dopingsaken til eksektemann og kulestøter CJ Hunter og den påfølgende skilsmissen kan ha påvirket prestasjonene.

At Marion Jones tapte gullet ut fra startblokkene er helt sikkert. I år har hun endret starten sin, og forsøker nå å kopiere hoppstarten Ben Johnson gjennomførte med suksess før han ble dopingavslørt i 1988. Flere kilder Dagbladet snakket med er kritiske til Marions endring. Blant annet fordi det krever ekstrem eksplosivitet og styrke for å gjøre dette effektivt. Ved hjelp av kunstige - og ulovlige - stimuli tok Ben Johnson ekstreme 220 kilo i knebøy da han ble hektet. Men Marion er villig til å gamble for å nærme seg Florence Griffith Joyners v-rekord på 10,49.

- Jeg lærer fortsatt. Jeg ennå ung, sier hun.

I dag løper Marion Jones forsøk og kvartfinale på 200 meter.

PÅ VEI MOT PALLEN: ... men ikke til den plassen hun er vant til. Etter andreplassen på kvinnenes 100-meter i går, går ryktene om at Marion Jones er skadet.