Marisela (52) ble skutt i hodet under demonstrasjon

Protesterte mot løslatelsen av mannen som er siktet for å ha drept hennes datter. Nå er han mistenkt for å ha drept Marisela.

DREPT: Marisela Escobedo Ortiz (i midten) ble drept 16.desember mens hun demonstrerte mot at den mistenkte bak drapet på datteren er løslatt. Dette bildet ble tatt etter at hun fikk høre om løslatelsen av mannen som viste politiet hvor liket av datteren hennes lå. FOTO: REUTERS/Alejandro Bringas
DREPT: Marisela Escobedo Ortiz (i midten) ble drept 16.desember mens hun demonstrerte mot at den mistenkte bak drapet på datteren er løslatt. Dette bildet ble tatt etter at hun fikk høre om løslatelsen av mannen som viste politiet hvor liket av datteren hennes lå. FOTO: REUTERS/Alejandro BringasVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mor som kjempet en to år lang kamp for å få sin datters morder stilt for retten, ble slutt og drept, muligens av den samme personen som drepte hennes tenåringsdatter, melder Daily Mail.

Hendelsen skjedde torsdag kveld.

Skutt i hodet Marisela Escobedo Ortiz som kvinnen heter, stod og demonstrerte utenfor en regjeringsbygning nord i byen Chihuahua i Mexico da en bil stanset utenfor bygget og maskerte menn kom ut.

En av mennene skal ha utvekslet noen ord med Marisela, og hun forsøkte å rømme over gaten for å komme i sikkerhet, men den maskerte mannen fulgte etter henne og skjøt henne i hodet, opplyser statsadvokat for forebyggende kriminalitet, Jorge Gonzalez, melder Associated Press.

Hendelsen ble fanget av et overvåkningskamera.  

Kvinnen ble fraktet i ambulanse til et sykehus, hvor hun døde noen minutter senere.

«Ingen flere drap!» Fredag samlet en gruppe demonstranter seg utenfor innenriksdepartemetnet i Mexico City for å protestere mot hendelsen mens de ropte «Ingen flere drap», melder Daily Mail.

Nord i byen Ciudad Juarez, ikke langt fra stedet der liket av Escobedos datter ble funnet brent og partert i en søppelkasse i juni 2009, demostrerte aktivister med plakater hvor det stod «Rettferdighet for Marisela».

DEMONSTRERER: En gruppe kvinner demonstrere mot drapet på anti-voldsaktivist Marisela Escobedo Ortiz (52), som ble drept 16.desember. Foto: EPA
DEMONSTRERER: En gruppe kvinner demonstrere mot drapet på anti-voldsaktivist Marisela Escobedo Ortiz (52), som ble drept 16.desember. Foto: EPA Vis mer

- Torsdagens drap viser at det er ofrene som lider i Mexico, og at ofrene ikke får beskyttelse, sier Alejandro Marti, en anti-voldsaktivist.

Dommere suspendert De tre dommere som beordret løslatelse av mannen som er hovedmistenkt i forbindelse med drapet på Mariselas datter, er nå suspendert som en følge av drapet på Marisela.

Den hovedmistenkte mannen tilstod drapet under etterforskningen, og ledet politiet til liket, men under rettssaken forklarte han at han hadde blitt torturert til å tilstå. Denne mannen er nå en hovedmistenkt bak drapet på Marisela.
 
Før hun ble drept, sa Marisela til avisen El Diario at hun hadde mottatt drapstrusler fra mannen som nå er mistenkt for å ha drept henne.
 

 

PROTEST: Flere steder i Mexico er det hengt opp lapper som protesterer mot drapet på Marisela Escobedo Ortiz. FOTO: AP/Raymundo Ruiz
PROTEST: Flere steder i Mexico er det hengt opp lapper som protesterer mot drapet på Marisela Escobedo Ortiz. FOTO: AP/Raymundo Ruiz Vis mer