Marit (76) brutalt drept

ØRJE/KARLSTAD (Dagbladet): Marit Ødegaard var millionær, og kan ha hatt opptil 200000 kroner hjemme. 76-åringen ble i går morges funnet brutalt drept i Ørje ved grensa til Sverige. Sannsynligvis ble bensinstasjonseieren drept av ransmenn som kan være fra lokalmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Halden står fortsatt uten konkrete spor etter drapet på Marit Ødegaard ved grensestasjonen i Ørje. Noe av det første politiet nå skal sjekke er eventuelle koblinger til det grove ranet mot Halden sparebank like over klokka 09.00 i går morges. Et ran to norske nynazister ble pågrepet og siktet for etter en dramatisk biljakt i Sverige i går ettermiddag.

Hadde klær

Marit Ødegaard ble sannsynlig drept seint søndag kveld eller tidlig natt til mandag. Datteren Berit, som fant moren, har fortalt politiet at 76-åringen hadde alle klærne på da hun ble funnet.

Politiet kunne seint i går kveld ikke opplyse hva som var drapsvåpenet. 76-åringen skal tirsdag obduseres ved Gades institutt, og Borge Svendsen regner med å få den foreløpige obduksjonsrapporten tirsdag kveld.

Ifølge Dagbladets opplysninger, jobber politiet ut fra teorien om at en eller flere ransmenn står bak drapet. Hjemmet til 76-åringen bærer ikke preg av innbrudd. Det kan tyde på at en eller flere personer har ringt på døra, og at 76-åringen har åpnet opp. Det blir understreket at det ikke er uvanlig at spesielt trailersjåfører ringer på døra til 76-åringen sein kveldstid.

Hørte smell

Seint i går kveld hadde ikke politiet fått noen spesielt interessante vitneobservasjoner. Marit Ødegaards nabo, Margit Stensrud, forteller imidlertid til Dagbladet at hun hørte et smell like etter klokka 23.00 søndag kveld.

Marit Ødegaard skal ha tatt med seg hele helgeomsetningen fra bensinstasjonen og dagligvareforretningen søndag kveld. Siste sikre observasjon av Ødegaard er ved 22.30-tida. Deretter er det ingen som har sett 76-åringen før hun ble funnet ved nitida i går morges.

- Det er for tidlig å si noe som helst om både motiv, drapstidspunkt og drapsvåpen, slår politiinspektør Dag Borge Svendsen ved Halden politidistrikt fast.

Fem politimenn fra Halden politidistrikt og fem fra Marker og Rømskog lensmannskontor hadde i går dør til dør-aksjon og vitneavhør i nærområdet der kvinnen ble funnet drept.

Planlagt?

En av av politiets hovedteorier er at 76-åringen ble drept av en eller flere lokalkjente. Det var en kjent sak i lokalmiljøet at Marit Ødegaard hadde stor formue og at hun ikke alltid reiste inn til Ørje med omsetningen fra bedriftene hun driver.

For få uker siden figurerte hun også på formuetoppen på skattelisten i lokalavisa.

Politikilder sier til Dagbladet at morderen eller morderne kan ha planlagt drapet i detalj. De kan ha ventet på at 76-åringen kom aleine hjem, før de slo til.

Det er ingen videoovervåking av området ved bensinstasjonen.

FINKJEMMER: Kriminalteknikere finkjemmet i går området rundt Marit Ødegaards hus.
PARKERINGGSPLASSEN: En av politiets teorier går på at drapsmannen kan ha parkert bilen sin her mens han var inne i huset til Marit Ødegaard.