Marit Berger Røsland blir ny statssekretær for Erna

Flere får nye oppgaver.

TIL STATSMINISTERENS KONTOR: Marit Berger Røsland, her med byrådsleder og ektemann Stian Berger Røsland på en gallamiddag på Slottet tidligere i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TIL STATSMINISTERENS KONTOR: Marit Berger Røsland, her med byrådsleder og ektemann Stian Berger Røsland på en gallamiddag på Slottet tidligere i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi styrker vårt team ved statsministerens kontor (SMK) på beredskap og utenrikspolitikk, sier Julie Brodtkorb til Dagbladet:

- Marit Berger Røsland blir ny statssekretær på SMK og vil blant annet følge utenriksfeltet, sier Høyre-statssekretæren.

- Mer mot radikalisering Berger Røsland er Høyre-politiker utdannet advokat og har blant annet vært dommerfullmektig i Oslo tingrett i 2009-2010.

Laila Bokhari fortsetter i sin jobb som statssekretær på statsministerens kontor.

- Hun vil blant annet følge utenriksfeltet. Bokhari har ansvar for beredskap, men vil konsentrere enda mer av sin tid i arbeidet mot radikalisering, sier Brodtkorp.

- I tillegg til statssekretærene Bokhari og Berger Røsland er SMK styrket med en spesialrådgiver innen feltet beredskap. Vi har også satt i verk en hospiteringsordning ved SMK der departementsansatte som arbeider tett med beredskap kan være en periode på SMK. Hensikten er å styrke kompetansen og samordningen mellom SMK, departementene, og deres etater om beredskap, sier hun.

Siv bytter Tidligere i dag skrev Dagbladet at også Siv Jensen bytter mannskap.

Den mest markante var at hennes nærmeste medarbeider, Ole Berget (32), går av som statssekretær i Finansdepartementet.

Berget skal ha telt på knappene allerede etter stortingsvalget, men lot seg friste til å bli med på Fremskrittspartiets historiske inntreden i regjeringen.

Mer Frp for Siv Trønderen var bare 23 år da han kom til Stortinget og jobbet som helsepolitisk rådgiver for Fremskrittspartiets gruppe i fire år.

Siden 2010 har Ole Berget vært sentral i partiets kommunikasjonsavdeling, de siste åra som Siv Jensens pressekontakt.

Fredrik Färber (35) flyttes fra Statsministerens kontor til samme stilling i Finansdepartementet. Statssekretær Jon Georg Dale (30) går fra Samferdselsdepartementet til Finansdepartementet.

Kai-Morten Terning (37), overtar som statssekretær for Maria Hoff Aanes i BLI.

Terning har bakgrunn som bystyremedlem i Oslo, generalsekretær i FpU og kommer nå fra stillingen som næringspolitisk rådgiver i NHO.

Tidligere leder i FpU, Himanshu Gulati 26, bytter statssekretærjobb fra Justisdepartementet til SMK for å dekke opp for Fredrik Färber.

Jurist og tidligere Oslo-byråd Jøran Kallmyr 36 blir ny statssekretær i Justisdepartementet.