- STATSRÅD: Ifølge NRK og VG blir Marit Berger Røsland ny EU- og EØS-minister. Foto: Olav Heggø, Fotovisjon
- STATSRÅD: Ifølge NRK og VG blir Marit Berger Røsland ny EU- og EØS-minister. Foto: Olav Heggø, FotovisjonVis mer

- Marit Berger Røsland (H) blir ny EØS- og EU-minister

Det melder NRK og VG, etter flere signaler om at statsrådposten skulle utgå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nye ministeren blir etter alt å dømme presentert fredag.

Ine Eriksen Søreide blir trolig ny utenriksminister på fredag. Det kan bane vei for at nåværende EØS-minister, Frank Bakke-Jensen, tar styringa i Forsvarsdepartementet.

De siste meldingene går nå på at statssekretær i Utenriksdepartementet, Marit Berger Røsland (39) (H), tar over Bakke-Jensens ministerpost. Det skriver både NRK og VG i kveld.

Rokade

Det på tross av at det er kommet flere signaler på at statsrådposten skulle forsvinne.

15. september ble det klart at utenriksminister Børge Brende (H) går av. Brende har takket ja til jobben som sjef i Verdens økonomiske forum (WEF) og skal i løpet av høsten erstattes. Det åpnet for den store rokaden i regjeringen.

Ine Eriksen Søreide (41) blir med det Norges første kvinnelige utenriksminister, mens finnmarkingen Bakke-Jensen (52) tar over hennes statsrådpost.

Marit Berger Røsland har tidligere vært statssekretær på Statsministerens kontor og i Justisdepartementet. Hun er gift med tidligere byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland.

Berger Røsland er utdannet jurist, blant annet med erfaring som dommer ved Oslo tingrett. Hun satt i Oslo bystyre for Høyre fra 2003 til 2007.

Saken fortsetter under bildet!

GIFT: Marit Berger Røsland, her med mannen Stian Berger Røsland på en gallamiddag på Slottet i 2014.. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
GIFT: Marit Berger Røsland, her med mannen Stian Berger Røsland på en gallamiddag på Slottet i 2014.. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Taus Solberg

I et intervju med Dagbladet i dag, ønsket ikke Erna Solberg å kommentere spekulasjoner rundt statsrådpostene.

Statsministeren sier derimot at det viktigste for Norge ikke er å ha en egen EØS-minister, men et godt fundament på plass før Storbritannia forlater EU. Og det har vi, ifølge Solberg.

- Hvor viktig er det for deg å ha en egen EØS-minister framover?

- Det som er viktig er at vi har et offensivt arbeid knyttet til Brexit, og det har vi bygget opp. En av Norges desidert viktigste handelspartnere skal ha et helt nytt forhold til oss og til EU. Det kommer til å bli utrolig viktig i årene framover å ha konsentrasjon rettet mot dette, sier Solberg.

Saken oppdateres