AP-PROGRAM: Ap-sekretær Raymond Johansen får gode råd fra Marit Breivik før han skal drive valgkamp i Tronheim i 2009. Nå skal den tidligere suksesstreneren for landslaget i handball utforme Ap's politikk for neste stortingsperiode i programkomiteen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
AP-PROGRAM: Ap-sekretær Raymond Johansen får gode råd fra Marit Breivik før han skal drive valgkamp i Tronheim i 2009. Nå skal den tidligere suksesstreneren for landslaget i handball utforme Ap's politikk for neste stortingsperiode i programkomiteen. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Marit Breivik skal lage Ap-politikk

Tidligere håndballtrener skal utforme nytt partiprogram sammen med blant andre Trond Giske, Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap's sentralstyre satte i går ned komiteen som skal utmeisle det politiske programmet Ap skal gå til valg på i 2013.
Tidligere landslagstrener Marit Breivik har sagt ja til å delta i programkomiteen som nestleder og parlamentarisk leder Helga Pedersen skal lede.

Trond, Jonas og Hadia Sentralstyremøtet pekte også ut tre medlemmer fra sentralstyret til å lede arbeidsgrupper på viktige programområdet: Næringsminister Trond Giske skal lede gruppa skal foreslå ny politikk for kunnskapssamfunnet, stortingsrepresentant Hadia Tajik skal lede en gruppe om velferdssamfunnet, mens utenriksminister Jonas Gahr Støre skal lede arbeidsgruppa som skal sette ord på verdigrunnlaget. Gruppa har så langt fått arbeidstittelen "sammenhengskraft".

Nye Ap-medlemmer Ap-nestleder Helga Pedersen sier at Marit Breivik er representant for de mange nye medlemmene i Ap.

- Hun har bred erfaring fra idretten, som er et stort og viktig samfunnsområde, og hun har sagt mye klokt om å spille på lag. Jeg er veldig fornøyd med å ha fått henne med i komiteen som representant for de nye medlemmene, sier Pedersen til Dagbladet.

Stort ansvar Hadia Tajik har fått den store oppgaven med å lede arbeidsgruppen som skal komme med innspill til ny politikk for hele spektret av velferdspolitikk, som helse, eldreomsorg, fattigdomsbekjempelse og inkludering.

Stort ansvar - Hadia får en meget sentral rolle. Hun er definitivt den rette personen til å lede dette arbeidet. Hun er en ung politiker, samtidig har hun bred erfaring etter to år på Stortinget og før det som rådgiver i blant annet Arbeidsdepartementet. Hun har tydelig verdimessig forankring og en god evne til å tenke prinisippielt, sier Pedersen.

Skapende kraft Statsrådene Trond Giske og Jonas Gahr Støre, som ofte omtales som Ap-kronprinsene, skal lede hver sin arbeidsgruppe.

- Norge er et rikt land, på penger, naturressurser og kunnskap. For å sikre framtidig verdiskaping er vi nødt til å ha en god politikk for å foredle kunnskapen og få fokus på kunnskapens skapende kraft, forklarer Pedersen om arbeidet Giske skal lede.

Verdimessig overbygning Utenriksminister Jonas Gahr Støre, som ledet arbeidet med inkluderingspolitikk foran valget i 2009, skal nå lede gruppa som skal jobbe med idé- og ideologigrunnlaget for det nye partiprogrammet.

- Etter 22. juli så vi et sterkt samhold i det norske folk, noe som er en styrke for vårt samfunn. Denne gruppa, som vi har kalt sammenhengskraft eller samholdskraft, skal se på hvordan vi kan utvikle disse verdiene, og hva sosialdemokratiske verdier betyr i dag, sier Pedersen.

Trygghet - Er det allerede nå områder du ser politikken må justeres?

- Nei, det vil jeg være forsiktig med å varsle nå når vi akkurat har satt ned programkomiteen. Min ambisjon er at vi skal utforme en politikk som trygger felleskap og folks grunnleggende trygghet, men løsningene må vi hele tiden vurdere.

- Hvordan vil 22.juli prege programarbeidet?

- Det er viktig å konkretisere hva vi mener med åpenhet og demokrati, og ikke minst hvordan vi kan få flere med i politisk arbeid og deltakelse i valg, sier Pedersen.

Bredt sammensatt Blant medlemmene i programkomiteen er partisekretær Raymond Johansen, statsråd Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen, statsråd Rigmor Aasrud, AUF-leder Eskil Pedersen, statssekretær Roger Ingebrigtsen, statssekretær Astri Aas-Hansen og Aps ordførerkandidat i Drammen, Mazud Gharahkhani. Nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken, som regnes som en mulig arvtaker etter Roar Flåthen som LO-leder, er også med i programkomtieen.

 

LEDER: Nestleder Helga Pedersen skal lede programkomiteen som skal legge fram nytt partiprogram for neste stortingsperiode. Foto: Jacques Hvistendahl
LEDER: Nestleder Helga Pedersen skal lede programkomiteen som skal legge fram nytt partiprogram for neste stortingsperiode. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer