FRAMSKYNDER LANSERING: Marit Christensen lanserer boka om Wenche Behring Breivik, massemorderens mor, allerede i morgen. Her er hun på utsiden av NRKs kontorer i Oslo tidligere i år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRAMSKYNDER LANSERING: Marit Christensen lanserer boka om Wenche Behring Breivik, massemorderens mor, allerede i morgen. Her er hun på utsiden av NRKs kontorer i Oslo tidligere i år. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Marit Christensen gir ut Breivik-boka i morgen

Det går fram av en pressemelding fra Aschehoug nå i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede i morgen utgir Aschehoug Marit Christensens bok «Moren» om Wenche Behring Breivik går det fram av en pressemelding.

Døde i mars
Wenche Behring Breivik døde i mars i år. Det har de siste månedene vært mye oppstyr om Christensens bok, etter at Wenche Behring Breivik på dødsleiet hyret inn advokat Hans Marius Graasvold for å stoppe boka.

Overfor Dagbladet gjorde Graasvold det i september klart at Anders Behring Breivik og hans USA-bosatte søster støttet anstrengelsene for å stoppe boka.

Trakk seg
Opprinnelig var det meningen at Wenche Behring Breivik og Marit Christensen skulle skrive boka i fellesskap, men Breivik trakk seg i fjor høst fra prosjektet.
Hun brøt likevel ikke kontakten med Christensen, inntil hun på dødsleiet skaffet seg advokathjelp for å få stoppet Christensens bok.

Wenche Breivik skal ha reagert på konkrete opplysninger i boka, og måten den var skrevet på.