Marit Christensen misbrukt i kjøttreklame

Opplysningskontoret for kjøtt bruker «Moskva-Marit» i markedsføring av grillparty. - Jeg føler meg misbrukt, sier NRK-kjendisen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kontoret har produsert 60 000 gratis postkort som er utformet som en invitasjon til grillparty. På kortets «sjekkliste» blir man oppfordret til å ta med blant annet grill, godt humør, kjøtt, «hu pene søstra di» - og «Moskva-Marit». Det står en rød strek over «Moskva-Marit», men det er lett leselig.

Flere tolkninger

- Dette kan tolkes på flere måter. Alt fra at det er meget ærekrenkende til noe morsomt og positivt. Jeg reagerer på at jeg ikke er kontaktet, og derfor føler jeg meg misbrukt, sier Marit Christensen - eller «Moskva-Marit» som hun ble kalt etter mange år som korrespondent for NRK i det tidligere Sovjetunionen. Siden har hun vært et kjent TV-ansikt og en gjenkjennelig og markant stemme i NRK Radio. I dag er hun redaktør i NRK2.

- Hvis jeg hadde visst at et slikt kort var på vei, ville jeg om nødvendig ha gått rettens vei for å få stoppet det, sier Christensen.

- Hvorfor tror du Opplysningskontoret for kjøtt har brukt deg i reklame for kjøttgrilling?

- Jeg har ikke lyst til å tolke dette på noe vis utover at dette er misbruk av meg som person. For det er ingen tvil om hvem som er «Moskva-Marit». Mitt navn vekker tydeligvis følelser på et eller annet vis. Avsky, glede eller sorg. Hvis ikke hadde neppe mitt navn stått på postkortet, sier Christensen. Hun ønsker ikke å kommentere reaksjonene som Dagbladet har fått på postkortet. Flere karakteriserer kortet som usmakelig personhets.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer