- Marit er fit for fight

Smykkesiktelsen mot Marit Christensen er henlagt, og det gleder hennes gode venn Per Ståle Lønning. - Marit er ingen kjeltring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere programlederen i TV 2s «Sentrum» har hele veien vært klar i sin støtte til Marit Christensen i den såkalte smykkesaken. Christensens eks-mann ble ifjor dømt til to og et halvt år fengsel for å ha underslått smykker for flere millioner kroner. Siktelsen mot Christensen er nå henlagt på grunn av manglende bevis.

- Det er helt som ventet, sier Lønning til Dagbladet.no.

- Hun kan uforsvarende ha blitt blandet inn i noe, men jeg kjenner henne så godt at jeg vet hun ikke er en kjeltring.

Lønning vil ikke karakterisere henleggelsen som et nederlag for politiet. - Hvis det skal bli et nederlag for påtalemyndighetene å måtte henlegge en sak så er rettssikkerheten i fare, sier den erfarne journalisten.

Vurderte selvmord

I Aftenposten i dag sier Christensen at hun var på grensen til selvmord når saken raste som verst for et års tid siden. Lønning vil ikke kommentere hvorvidt hun har blitt utsatt for et urimelig stort press fra politi og media, men velger å svare slik:

- Jeg har stor forståelse for at hun føler det sånn, og det er det det dreier seg om.

Men nå er livsgnisten tilbake.

- Jeg ringte henne i dag morges for å gratulere. Da var hun i Paris. Hun er i perlehumør, og fit for fight.

GODE VENNER: Per Ståle Lønning er ikke overrasket over at statsadvokaten har henlagt straffesaken mot Marit Christensen.