Marit får politibeskyttelse

Marit Christensen fikk i går kveld politibeskyttelse etter at det er framsatt drapstrusler mot eksmannen Elfad Badirkanov. Sikkerheten i fengselet er også styrket. - Jeg frykter for min klients liv, sier Christensens advokat Tor Erling Staff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag møter bevæpnede politifolk i Oslo byrett. Drapstrusselen ble ringt inn til Dagbladet i går av en ukjent person.

- Jeg har kontaktet visepolitimesteren og iverksatt sikkerhetstiltak rundt henne, fortalte politiadvokat Anne Maria Haarr til Dagbladet i går kveld.

Marit Christensen vil bli passet på av bevæpnede politifolk hele helga.

- Vi har satt i gang tunge sikkerhetstiltak. Overvåkingspolitiet (POT) er også varslet, opplyser Haarr.

Når straffesaken mot Christensens eksmann starter igjen mandag, vil politifolk med full bevæpning vokte rettslokalet. Alle tilhørere skal sluses inn i salen gjennom en metalldetektor.

Advokat Tor Erling Staff, som representerer Marit Christensen, krevde i går kveld politibeskyttelse av sin klient i et brev til visepolitimester Roger Andresen i Oslo. Brevet er sendt i kopi til Overvåkingssentralen.

Hetskampanje

- Hun må umiddelbart under politibeskyttelse. Etter mitt syn er det ikke noe overraskende det som har skjedd. Det overraskende er at retten ikke forutså det, sier Staff, som mener Christensen er gjort til et objekt for en hetskampanje.

Forsvarer Ellen Haugsrud ba i går om forhandlinger bak lukkede dører også på grunn av Christensens sikkerhet, men dette ble avslått av dommeren. Moskva-Marit nektet å vitne.

Etter det Dagbladet får opplyst, fikk kvinnen som tolker for tiltalte i rettssalen, for to- tre uker siden en alvorlig trussel rettet mot seg over telefon.

En ukjent mannsstemme sa:

- Jeg skal knulle deg...

Ifølge kilder Dagbladet har snakket med, betyr trusselen i Øst-Europa at vedkommende skal ødelegges, mer eller mindre.

Hva gjør dere mot oss?

Forsvarer Ellen Haugsrud sier til Dagbladet at hennes klient Elfad Badirkanov aldri har vært i luftegården i fengselet i løpet av de sju ukene han har sittet varetektsfengslet.

- Og du kan tenke deg grunnen, fortsetter forsvareren, konfrontert med Dagbladets opplysninger på telefon.

I bakgrunnen supplerer Marit Christensen:

- Etter at jeg var i rettssalen, fikk jeg en telefon fra smykkebutikken i Moskva hvor han (Elfad red.anm.) sier at smykkene er. Der sier de at de er livredde, gråter, spør hva som skjer og sier: Hva er det dere gjør mot oss i Norge?

Advokat Haugsrud:

- Du kan gjerne skrive det også...

- Hva kommer dere til å foreta dere etter dette?

- Etter at jeg fikk vite om truslene mot min klient i går ettermiddag, kontaktet jeg kriminalsjef Roger Andresen - og ba om beskyttelse for min klient, sier Haugsrud.

Den ukjente innringeren til Dagbladet snakket trolig fra en telefonkiosk. Han sa, oversatt til norsk:

- Vi skal drepe Badirkanov. Han skal ikke overleve denne prosessen.

jorgen.tangnes@dagbladet.no

karianne.solbrekke@dagbladet.no

Nektet å vitne: I går ettermiddag kom Marit Christensen til Oslo byrett for å fortelle retten at hun nektet å vitne i straffesaken mot sin eksmann.