Marit fristet Susann til gull

- Da vi inviterte Susann med til finalehelga under fjorårets EM var det for å la henne ta del i vinnerfølesen. Du kan vel si at jeg fristet henne til å vinne sitt eget gull, sier Marit Breivik til Dagbladet etter å ha fått tilbake EM-gullet fra landslagskapteinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Susann Goksør Bjerkrheim fikk Marit Breiviks gullmedalje fra fjorårets europamesterskap, men lovet å levere tilbake medaljen hvis det ble VM-gull på hjemmebane. I går måtte dermed Susann pakke ned EM-gullet og overrekke det til landslagssjefen.

- Medaljen har vært god motivasjon for å få min egen gullmedalje, sier medaljelåner Goksør Bjerkrheim.

Landslagssjefen legger ikke skjul på landslagskapteinenes betydning for VM-gullet.

- Susanns innsats var helt avgjørende i finalen. Jeg har sett video av kampen nå i etterkant og innrømmer at jeg burde brukt Susann mye mer i andre omgang, sier Marit Breivik til Dagbladet. Landslagskapteinen sitter med ryggen til Breivik et par meter unna, men hører sjefens innrømmelser og snur seg mot landslagssjefen og sier høyt:

- Det får du huske til neste viktige finale.

Breivik har blant annet benyttet tida etter VM-finalen til å studere kampen på video.

- Jeg var helt gjennomvåt av svette. Jeg kastet genseren og satt bare i t-skjorta med vinduet oppe. Det var mye verre å se kampen på video enn det var å stå på sidelinja, sier landslagssjefen.