Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marit Nybakk: - Hemmelige innstillinger ble lekket til våpenindustrien

- Det er noe av det verre jeg har vært borti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I de lukkede forhandlingene om norsk våpeneksport ble Arbeiderpartiets hemmelige innstillinger lekket til våpenindustrien, ifølge Marit Nybakk (Ap). 

Etter det Klassekampen erfarer har Nybakk orientert utenrikskomiteen om at Kongsberg Gruppen, den største våpeneksportøren i Norge, skal ha fått tilgang til de foreløpige innstillingene i komiteen.

Ifølge Nybakk skal målet ha vært at Ap ikke skulle bli med på innstrammende reguleringer av norsk våpeneksport, og tirsdag vil hun ta et oppgjør om lekkasjene fra Stortingets talerstol.

- Jeg er fremdeles sjokkert. Dette er noe av det verre jeg har vært borti. Forsvarsindustrien i Norge er en stor og viktig industri, men de må likevel holde seg til spillereglene, sier stortingsrepresentanten, som har 30 års ansiennitet.

Fra andre kilder får Klassekampen opplyst at det var i et møte med fagforeningen at Nybakk ble møtt med helt konkrete sitat fra Aps foreløpige innstilling i saken - og som hun knytter til Kongsberg Gruppen.

Kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen vil ikke kommentere lekkasjepåstandene.

- Vi har ikke for vane å kommentere spekulasjoner eller rykter og kommer ikke til å gjøre det nå heller. Men stortingsmeldingen er svært viktig for Kongsberg Gruppen, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!