- Marit ville at han skulle gjøre opp

Elfad Badirkanov skyldte assurandør Kjetil David-Andersen til sammen 133000 kroner. Lånet tok til slutt Marit Christensen over. - Marit ville veldig gjerne at han skulle gjøre opp selv, sa David-Andersen i retten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

David-Andersens kone Lisbeth er kollega av Marit Christensen i NRK. Ifølge David-Andersen ble lånet gitt Christensens eksmann fordi hun garanterte for ham. Pengene ble ikke betalt tilbake før Marit Christensen til slutt påtok seg å gi ham pengene tilbake i månedlige utbetalinger.

- Det ble veldig mye prat og ingen resultater, sa David-Andersen i retten i går.

Som sikkerhet for lånet, ga Elfad Badirkanov ham til slutt pantelappen for millionsmykket til Marit Guinness Aschan og et sigarettetui som tilhørte gallerieier Johan Galtung.

- Marit Christensen fulgte hele utviklingen i saken. Hun hentet og kjørte ham når han var hos meg, og jeg purret dem begge mange, mange ganger. Jeg snakket med Marit om saken hele tida. En person med utrolig troverdighet. Jeg drømte ikke om at noe var galt, sa David-Andersen da han vitnet i går. Ifølge Kjetil David-Andersen skal Badirkanov ha påstått at Guinness Aschans millionsmykke var hans.

- Han sa at han hadde fått det som provisjon for salget av smykkesamlingen, sa David-Andersen. Han vitnet også om at han hadde fått en diamant av Elfad Badirkanov som sikkerhet.

- Badirkanov sa den var verdt 200000 kroner. Jeg snakket med en takstmann som sa at den var av glass, og kanskje verdt 50 kroner, sa David-Andersen.