Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marita-drapet i retten i Nord-Irak i februar

Straffesaken mot Osman Omar Osman, som er siktet for å ha drept sin kone Marita Strøm i Irak i september i fjor, starter 14. februar i Nord-Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser sjefen for sikkerhetspolitiet i Sulaymaniya, Sarkawt Hassan Jallal, til Adresseavisen.

Osman er siktet for å ha bestilt to leiemordere til å ta livet av sin kone, Marita Strøm (38) fra Namsos, i Sulaymaniya i Nord-Irak 4. september i fjor. I politiavhør skal Osman ha erkjent å stå bak drapet.

- De tre mennene vil bli tiltalt i samme straffesak. De risikerer livstid, i verste fall dødsstraff dersom de blir funnet skyldig i drap, sier Jallal.

Osman Omar Osman har norsk statsborgerskap, og Utlendingsdirektoratet (UDI) opplyser at de ikke vil frata ham dette før nye opplysninger om ham er vurdert.

 Det kan tidligst skje i mars. Det betyr at Osman vil være norsk statsborger når straffesaken mot ham starter. Leder for Interpol-avsnittet på Nye Kripos, Helge Tangen, opplyser at de trolig vil sende ned en polititjenestemann som observatør under rettssaken.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media