-  Maritas ektemann var redd

Marita Strøm (38) og hennes ektemann Osman Omar Osman (25) skal ha blitt forfulgt av to mystiske biler kort tid før drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NAMSOS (Dagbladet): Det opplyser Hikmet Hakim Wahid til Dagbladet. Han bor i Namsos og er en nær venn av Osman.

- Jeg snakket med ham på telefonen tidligere samme dag som Marita ble skutt og drept. Da hørtes det ut som han var redd, forteller Wahid.

- Osman fortalte at han og Marita hadde vært på biltur i Kirkuk, og at de ble forfulgt av to biler på hjemveien. Det er nesten en time å kjøre, men de to bilene fulgte etter dem hele tida.

Utilgjengelig

Osman skal ifølge vennen i Namsos ha opplevd det som skjedde som ubehagelig. Han skal ikke ha hatt noen formening om hvem det var som kjørte bilene, og hva som skulle være motivet for forfølgelsen.

- To-tre minutter etter at de kom hjem fra bilturen, så han at de samme bilene kjørte forbi huset. Han sa han ble redd, sier Hikmet Hakim Wahid. Marita Strøm, hennes kurdiske ektemann Osman og deres tre døtre dro på ferie til Nord-Irak 9. august.

Lørdag kom meldingen om at Namsos-kvinnen var blitt skutt og drept under en biltur med to av barna som vitner. Mandag kom en ny sjokkmelding da det ble opplyst at ektemannen er mistenkt for drapet.

Advokat Brynjar Meling har sagt ja til å bistå den drapssiktede kurderen på forespørsel fra familien. Han vil ha den drapssiktede mannen utlevert til Norge, men har ennå ikke klart å opprette kontakt med 25-åringen.

- Jeg har vært i kontakt med sikkerhetssjefen i området, og han sier at det ikke er mulig å nå min klient på telefon hos politiet som har ham i varetekt. Det er ganske urovekkende, og akkurat nå arbeider jeg opp imot UD for å få vite mer, sier Meling til Dagbladet.

Barna skal tilbake

De tre barna er nå hos sine tre tanter i Irak. Trude Falch, som er stedlig representant for Norsk Folkehjelp i Sulaimaniye i Nord-Irak, sier at de etter omstendighetene har det bra.

- Det virker som om de har et godt forhold til familien der de bor. De snakker kurdisk med sine slektninger, og sier de leker med de andre barna, sier Falch til Adresseavisen.

Dagbladet får opplyst hos Maritas familie i Namsos at familien i Irak ser på barna som norske, og at de er innstilt på at jentene skal tilbake til Trøndelag.

Les også:

VENN: Hikmet Hakim Wahid (til høyre) skal ha snakket med Osman Omar Osman kort tid før Marita Strøm ble drept. Til venstre: Osmans bror, Farhad Omar Osman.
SISTE BILDE: av Marita Strøm før hun ble drept.