Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marits venner stod sammen i sorgen

I kveld tente venner lys for den drepte Marit Andreassen (20) som ble kvalt i helgen.

TRØSTET HVERANDRE: Det ble en nær og varm minnestund for Marit Andreassen (20) i Heggedal kirke i kveld. Vennene hennes trøstet hverandre. FOTO: BJØRN LANGSEM
TRØSTET HVERANDRE: Det ble en nær og varm minnestund for Marit Andreassen (20) i Heggedal kirke i kveld. Vennene hennes trøstet hverandre. FOTO: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ASKER (Dagbladet) Lørdag ble Marit Andreassen (20) funnet kvalt i leiligheten til sin eks-samboer. Han ringte selv politiet og fortalte at han trodde han hadde drept henne.

I kveld samlet Marits venner seg i Heggedal kirke i Asker for å minnes jenta som bare fikk bli 20 år. Kirken var fylt til randen av ungdom som ønsket å vise sin medfølelse. For mange ble det tøft å se bildet av Marit med hadde påskriften «Hvil i fred».

- Helt jævlig- Dette var helt jævlig. Det å sitte i kirken og høre alt det fine som ble sagt om Marit og å se bildet av henne var mye tyngre enn jeg hadde trodd, sier en tidligere klassevenninne (20) av Marit.

- Det at kirken var helt full, sier litt om hvor mye Marit har betydd for vennene rundt seg, sier 20-åringen.

TENTE LYS: Marits venner tente lys for henne i kveld. FOTO: BJØRN LANGSEM
TENTE LYS: Marits venner tente lys for henne i kveld. FOTO: BJØRN LANGSEM Vis mer

Ingen fra Marits nærmeste familie var til stede, men sokneprest Toralf Dehli leste opp et personlig brev skrevet av Marits far til alle hennes venner. Mange opplevde at innholdet i brevet, som familien ikke ønsket skulle bli gjengitt, var svært sterkt. Flere tok til tårene og søkte trøst hos hverandre.

- Elsket sin datter Marit etterlater seg en datter på bare ni måneder som hun og eks-samboeren hadde sammen. Da soknepresten skulle beskrive Marit, sa han at hun var godtroende, blid og smilende, og at hun elsket sin datter på ni måneder over alt på jord.

DREPT: Marit Andreassen ble bare 20 år. Foto: Privat
DREPT: Marit Andreassen ble bare 20 år. Foto: Privat Vis mer

- Hun trodde godt om andre mennesker. Det som skjedde med henne var urettferdig, uforklarlig og forferdelig. Og det er ikke greit, sa Dehli til forsamlingen i Heggedal kirke.

Flere tente lysFlere valgte å tenne lys for Marit i kveld. Blant dem var Marits tidligere klassekamerat Jonas Nicolaysen (20).

BÆRES BORT: Marit (20) ble funnet drept i leiligheten til sin eks-samboer på lørdag. Han har innrømmet å ha kvalt henne. Her bæres Marit bort. Foto: Jacques Hvistendahl
BÆRES BORT: Marit (20) ble funnet drept i leiligheten til sin eks-samboer på lørdag. Han har innrømmet å ha kvalt henne. Her bæres Marit bort. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Jeg har ikke snakket med Marit på to år, men følte det var viktig å komme i kveld for å vise at jeg bryr meg. Hun var en hyggelig og flott jente som jeg var mye sammen med da vi gikk på skolen, sier Nicolaysen.

Han synes minnestunden var veldig trist, men var samtidig glad for å se at så mange mennesker kjente Marit fra ulikt hold.

TIL MINNESTUNDEN: Heggedal kirke i Asker var fylt til randen av unge mennesker i kveld. Marits venner stod sammen i sorgen. FOTO: BJØRN LANGSEM
TIL MINNESTUNDEN: Heggedal kirke i Asker var fylt til randen av unge mennesker i kveld. Marits venner stod sammen i sorgen. FOTO: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Det at en på vår alder plutselig dør, er nesten ufattelig, sier en jente (19) som gikk en klasse under Marit på ungdomsskolen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!