Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marius (15) meid ned av fyllekjører

Lørdag nøt Marius Nilsen (15) sin siste sommerkveld på Melsomvikstranda med vennegjengen. På vei hjem ble han brutalt meid ned av en 21-åring i alkoholrus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOKKE (Dagbladet):

- Marius hadde alltid et skjevt smil og en morsom replikk til alle. Han hadde mange venner, både gutter og jenter, og han vil bli dypt savnet her i Stokke, sier en som kjente 15-åringen, til Dagbladet.

Søndag var ei tid for sorg og ettertanke i den lille Vestfold-kommunen etter at 15 år gamle Marius Nilsen ble drept av en varebil mens han gikk langs Solnesveien rett etter klokka 23.00 lørdag kveld.

- Det er tross alt ganske tette forhold her, så dette berører oss alle, sier ordfører Per Eivind Johnsen. Han ble oppringt klokka halv fire ulykkesnatta og fortalt om den tragiske dødsulykken. Straks startet han jobben med å stable sammen et kriseteam.

Gråt åpenlyst

Klokka sju søndag kveld fikk dermed alle som følte behov for det, muligheten til å møtes på fritidsklubben Magasinet i Stokke sentrum og forsøke å bearbeide sorgen.

Ungdommene i Stokke var tydelig dypt berørt av ulykken da minnesamlingen begynte på fritidsklubben. De gråt åpenlyst, holdt rundt hverandre og forsøkte å trøste hverandre i sorgen.

Moren til Marius deltok også i minnesamlingen. Hun snakket med sønnens venner, hørte om hans siste timer og fortalte om sine minner om ham. På et lite bord midt i lokalet sto et stort, innrammet skolebilde av Marius ved siden av et mindre konfirmasjonsbilde og en rekke tente lys.

- Marius var kjempedyktig til å tegne, og vi jobbet masse med ham for at han skulle få utviklet disse ferdighetene videre, sier rektor Øistein A. Gauslaa ved Stokke ungdomsskole, der Marius var elev.

Hørte smellet

Ifølge kilder Dagbladet har snakket med, skulle Marius bare hjem til en kamerat for å hente noe da ulykken skjedde. Han var sammen med tre kamerater som syklet på den ene siden av veien, mens Marius selv gikk på den andre siden og pratet med ei venninne.

Rundt 300 meter fra stranda hørte vennene et plutselig smell. De snudde seg og så kameraten skli livløs bortover veien. Flere av ungdommene som hadde vært på stranda, hørte ropene deres om hjelp og ringte politiet.

- Vi fikk inn flere nødmeldinger om ulykken omtrent samtidig, sier politiadvokat Jan Helge Palm i Vestfold politidistrikt.

Kjente navnet

Politiet fikk raskt vite at det dreide seg om en hvit kassebil med grønne skilter som hadde kjørt på Marius og så forlatt stedet uten å sjekke hvordan det var gått med ham.

Flere vitner kunne fortelle om en spesiell firmalogo som sto trykt på den ene siden av bilen. Derfor var det bare et spørsmål om tid før sjåføren ble tatt. Da den siktede 21-åringen meldte seg til politiet søndag morgen klokka 06.00, var navnet hans allerede på blokka.

Drakk alkohol

- Siktede var på øya Gåsekalven sammen med flere venner. Han har selv forklart at han drakk alkohol. Ved 23-tida ble han fraktet med båt inn til parkeringsplassen, der bilen han disponerte, sto parkert. Kort etter at han dro derfra, skjedde det fatale, sier Palm.

Etter det Dagbladet erfarer, forsøkte flere av vennene å hindre 21-åringen i å kjøre, siden han hadde drukket, men forgjeves.

- 21-åringen er nå siktet for uaktsomt drap ved bruk av bil under særdeles skjerpende omstendigheter. Politiet ser på det som skjerpende at siktede har drukket alkohol, holdt en etter forholdene høy fart, og forlatt åstedet uten å sjekke tilstanden til den forulykkede, sier politiadvokaten.

21-åringen risikerer med dette seks års fengsel. Politiet i Vestfold vil i dag vurdere om den siktede skal forbli i politiets varetekt.

- Vi har fortsatt høy prioritet på saken, sier Palm.

SØRGESTUND: Det var to bilder av Marius Nilsen (15) på et bord i lokalet der ungdommene samlet seg for å minnes sin døde kamerat.<!--/BTEK3--><!--BTEK4--><!--/BTEK4-->
EI BYGD I SORG: Utover dagen i går var det flere som oppsøkte stedet i Melsomvik der Marius ble påkjørt og drept, og la fra seg blomster. I Stokke kommune bor rundt 10000 mennesker og er nå et samfunn i sorg. Ved ulykkesstedet hadde folk lagt ned blomster, tent en fakkel og lagt ned flere lys til minne om Marius. Mikael Lund Pettersen (12) var en av mange som kom for å vise sin siste respekt.