I SJOKK:  Marius Alnes ble påkjørt av rasende sjåfør. Karianne Vilde Wølner ble nesten kjørt ned like etter at Marius ble truffet. Foto: Privat
I SJOKK: Marius Alnes ble påkjørt av rasende sjåfør. Karianne Vilde Wølner ble nesten kjørt ned like etter at Marius ble truffet. Foto: PrivatVis mer

Marius (15) påkjørt av rasende sjåfør: - Han snudde og kjørte mot meg, da skjønte jeg alvoret

Like etter måtte Karianne hive seg ut av veien for å unngå det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ferieturen til Marius Alnes (15) og kompisene hans, Martin Granheim (15) og Stein Arild Høyby Pedersen (15), fikk i går kveld en brå vending.

Da de tre guttene fra Nord-Odal kommune i Hedmark, gikk langs fortauet på vei hjem til Drammen camping, ble de angivelig offer for en meget aggressiv sjåfør, idet de skulle passere fotgjengerfeltet i Hauges gate i sentrum av Drammen.

- Idet vi passerte fotgjengerfeltet måtte kompisen min Stein Arild hoppe ut av veien, for å unngå å bli påkjørt, og da ropte vi etter ham at «det går an å svinge». Han hadde vinduet oppe og hørte nok det, fordi han rygget tilbake og var veldig aggressiv, sier Marius til Dagbladet.

- Så forsøkte han å få en av kameratene mine inn i bilen, og sa: «Sett deg inn i bilen, jeg skal kjøre deg hjem». Men vi kjenner ham ikke, og vi bor flere timer unna, så det ville vi selvfølgelig ikke, sier Marius.

Ubehagelig Gutta synes episoden var skremmende, og fortsatte raskt videre mot Drammen camping.

Idet de tre 15-åringene gikk inn på en parkeringsplass så de plutselig den grønne VW Poloen igjen, som like før holdt på å kjøre ned Stein Arild.

- Så kjørte han i full fart mot meg, og jeg begynte å skjønne alvoret i situasjonen. Men jeg hadde ikke sjanse til å komme meg unna, og han kjørte på meg og traff meg i hofta, og jeg falt i bakken, sier Alnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stakk fra stedet Sjåføren stakk deretter av fra stedet, ifølge gutta, og like etterpå ble Karianne Vilde Wølner (20) Kaja Bråthen (20) nesten offer for det som trolig er samme sjåfør, da de passerte fotgjengerfeltet ved Fylkeshuset i Drammen.

- Jeg gikk over gangfeltet og så en bil som spant av gårde rett mot oss. Den viste ingen tegn til å stoppe, og jeg måtte hive meg til side og ut av veien, sier Wølner til Dagbladet.

- Så hørte vi noen som skrek like ved oss, og vi løp bort til de tre guttene for å hjelpe til, og politi og ambulanse ble tilkalt til stedet.

Pågrepet Marius ble sendt på sykehus, men kom unna episoden med lettere skader.

- Heldigvis gikk det fint med meg, jeg slapp unna uten alvorlige skader, og dro hjem til familie og venner i går kveld, sier Marius.

SAMLET IGJEN: Her er gutta igjen samlet etter gårsdagens skremmende episode. Fra venstre: Stein Arild Pedersen, Marius Alnes og Stein Arild Høyby. Foto: Privat
SAMLET IGJEN: Her er gutta igjen samlet etter gårsdagens skremmende episode. Fra venstre: Stein Arild Pedersen, Marius Alnes og Stein Arild Høyby. Foto: Privat Vis mer

Ikke lenge etter episoden ble en mann i 30-årene pågrepet av politiet, etter gode signalement fra de tre gutta og de to jentene som nesten ble påkjørt.

- Etter godt, raskt og effektivt politiarbeid ble den grønne Poloen funnet og fører pågrepet, informerte politiet i går kveld.

Saken blir nå fulgt opp videre av politiet, og gutta skal i dag i nye avhør hos politiet.

- Mannen som ble pågrepet er en kjenning av politiet. Han er inne til avhør i dag, og skal også avhøres i andre saker, sier operasjonsleder ved Drammen politidistrikt, Erik Gunnerud, til Dagbladet.

Den pågrepne mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

 Ulykkesstedet:  Her ble guttene påkjørt i går kveld. Foto: Dagbladet-innsender.
Ulykkesstedet: Her ble guttene påkjørt i går kveld. Foto: Dagbladet-innsender. Vis mer