- Marius gleder seg

Mette-Marit og Haakon snakket om graviditeten utenfor mormors hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet.no): Både Haakon og Mette-Marit ga uttrykk for at de gleder seg til det nye barnet kommer i desember.

- Vi gleder oss, og Marius gleder seg veldig til å bli storebror igjen, sa Mette-Marit da hun sammen med sin ektemann kronprins Haakon møtte pressen utenfor hennes mor Marit Tjessems bolig på Høivoll brygge i Kristiansand i dag.

Har ikke funnet navn

Mette-Marit har vært i hjembyen Kristiansand siden torsdag kveld. Haakon ankom Kristiansand fra Oslo etter at han i helgen har vært på kamarattur i Nord-Norge.

Utenfor huset til Marit Tjessem tok kronprinsparet seg tid til et par minutters prat med TV2 og Dagbladet.

Kronprinsessen smilte litt overbærende da TV2s reporter spurte om paret allerede visste barnets kjønn. Kronprinsparet har heller ikke funnet noe navn på barnet, kunne de fortelle.

I morgen skal Mette-Marit på ny jobb i sin gamle hjemby. Klokka 12 skal hun forestå den høytidelige åpningen av barnefilmfestivalen.

Etter det kjappe møtet med pressen i ettermiddag, satte Haakon seg inn i forsetet på familiens Volvo. Med den vordende mor bak rattet kjørte de 20 meter ned i gaten der Marit Tjessem sto og ventet. Haakon steg ut av bilen og overlot forsetet til svigermor.

VENTER BARN: Kronprinsparet Haakon og Mette-Marit venter ny baby i desember og forteller at de gleder seg. Foto: Eivind Pedersen /Dagbladet.
VENTER BARN: Kronprinsparet Haakon og Mette-Marit venter ny baby i desember og forteller at de gleder seg. Foto: Eivind Pedersen /Dagbladet. Vis mer

Deretter snudde Mette-Marit bilen, tok på seg bilbeltet og dro avsted, tett fulgt av en eskortebil. På bakruta hadde noen unger skrevet «Skitten - VASK MEG!».

- Graviditeten er merkbar

Mette-Marit er bare noen få uker på vei, og det kom overraskende på mange at nyheten ble meldt så tidlig. Mette-Marit sier selv at årsaken er at graviditeten merkes.

- Graviditen er veldig merkbar, derfor går vi ut med dette så tidlig. Det kan bli noen forandringer i vårt offisielle program fremover. Men jeg håper ikke det blir så omfattende endringer, sa en smilende Mette-Marit.

Se og Hør meldte allerede sist uke at det var mye som tydet på at kronprinsessen er gravid igjen. Dette baserte de på at kronprinsessen hadde avlyst et planlagt oppdrag med Kronprins Haakon fordi hun var syk, på at Mette-Marit hadde besøkt sin fødselslege og sluttet å røyke. Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, sier bladet var nokså sikre i sin sak:

- Men vi kunne ikke fastslå det, vi måtte skrive det med et lite spørsmålstegn, sier han til Dagbladet.no.

- Lettere å ta det med ro

Han tror det å gå ut med graviditeten tidlig, vil føre til at Kronprinsessen kan ta det mer med ro.

- Det er en travel tid som ligger foran kronprinsparet, med mange oppgaver. Med kongens permisjon i tillegg, kan det bli mye ekstra. Når folk nå vet at hun er gravid, kan det bli lettere for henne å avlyse planer hvis hun skulle trenge mer ro, sier han.

Mette-Marit har følt seg kvalm, men ifølge Slottet er det ingen dramatikk i det.

- Mange kvinner har plager i starten av svangerskapet. Mette-Marit hadde også noen dårlige dager forrige gang hun var gravid, sier Kjell Arne Totland, som stresser for å få nyheten med til morgendagens blad.

- Tror du det er noen annen grunn til at nyheten om graviditetene i både det danske og det norske kongehuset kommer samme dag?

- Hehe, nei, men det er i hvert fall en morsom medie-greie!

MØTTE PRESSEN: Håkon og Mette-Marit kommenterte graviditeten overfor pressen i dag.
BESØKTE MOR: Kronprinsessen var på besøk hos sin mor Marit Tjessem i Kristiansand i dag.
ANKOMMER SVIGERMORS HUS: Haakon på vei inn til svigermor Marit Tjessem i dag.