Marius Haave ble overkjørt

Porsgrunn : Avdøde Marius Haave (18), som ble funnet kritisk skadd på E18 i Bamble sist fredag, lå i veibanen og ble overkjørt. Det viser obduksjonsrapporten og tekniske funn. To etterlyste bilister har ennå ikke meldt seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har satt inn store ressurser for å finne den som etterlot 18-åringen hjelpeløs i veien. Haave var bevisstløs da han ble funnet, og døde senere av skadene.

- Det er stor sannsynlighet for at Haave ikke ble påkjørt, men at han har ligget i veibanen og blitt overkjørt, heter det i en pressemelding fra politiet i Porsgrunn. Flere av bilistene som passerte Statoilstasjonen ved Ødegårdens verk sør i Bamble mellom klokka 1 og 2 natt til fredag 24. november har ennå ikke meldt seg.

- Det er meget viktig at de bilistene som selv mener de ikke har relevante opplysninger, også melder seg, påpeker politiet.

De to bilistene som er etterlyst hadde torsdag ennå ikke meldt seg for politiet. Det dreier seg om en kassebil med påskriften «bilutleie» på bakdør eller -vindu som den aktuelle natten kjørte sørover mot Kristiansand, og en bil med tilhenger på vei nordover mot Oslo.

- Disse to har passert ulykkesstedet og kan ha viktig informasjon, skriver politiet i sin pressemelding.

Så langt har etterforskningen avdekket at Haave hadde kontakt med føreren og passasjerene i en personbil som fylte bensin på Statoilstasjonen fram til om lag klokka 1.44. Deretter ble han observert gående i veien sør for ulykkesstedet klokka 1.46, før en bilist observerte ham liggende i veien klokka 1.50. Haave var kledd i mørke klær, opplyser politiet.

(NTB)