Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marius Holst fikk kremjobb

Den italienske mesterregissøren Ettore Scola har bedt Marius Holst om å sitte i juryen som skal kåre årets beste europeiske film: - Klart det er gøy å bli spurt, sier Holst - som selvsagt har svart ja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Felix-prisen er det europeiske svaret på den amerikanske Oscar og rangeres blant de mest prestisjetunge prisene det er mulig å få for en film i Europa. Prisen ble delt ut første gang i 1988.

Jurypresident Scola har seks-sju andre personer med seg i juryen som skal velge vinnerne. Blant disse altså den norske regissøren Marius Holst - med kun én spillefilm bak seg.

- Jeg ser på det som en anerkjennelse av skandinavisk film, sier Holst beskjedent, men legger til:

- Det kan jo ha noe å gjøre med at «Ti kniver i hjertet» vant prisen Den blå engel i Berlin, sier Holst.

Nøktern

Nåja - det kan like gjerne ha noe å gjøre med at Ettore Scola har stor tro på den unge norske filmskaperen. De to har møtt hverandre både i Haugesund og i Roma.

- Jo, det er hyggelig at noen verdsetter dine kunnskaper. Jer er jo blitt spurt om å mene noe både om filmer, manus og skuespill. Det er en ansvarsfull posisjon, sier Holst.

Han forsøker imidlertid å ha et nøkternt forhold til all ros og filmpriser som er blitt ham til del etter «Ti kniver i hjertet».

- Jeg er forsiktig med å ta det inn over meg som person. Samtidig er jeg ikke så blasert at jeg ikke synes det er spesielt å få være med i Felix-juryen, sier Holst.

TV-show

Som jurymedlem skal Holst vurdere et tjuetalls filmer som allerede er plukket ut til Felix-finalene.

Jury-arbeidet skal foregå i Italia, og prisene overrekkes på et TV-show i samsending mellom tysk og fransk fjernsyn fra Berlin og Paris.

- Hvordan vurderer du selv Felix-prisen?

- Priser i Cannes, Berlin og Venezia er viktige, men festivalene deler filmene mellom seg. Felix deles ut på grunnlag av alle de europeiske filmene som er laget det siste året - det er jo den europeiske Oscar, sier Holst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media