Marius' pappa invitert i bryllupet

Hans sønn ble kastet ut i mediebildet som treåring. Nå havner også eks-kjæresten til Mette-Marit, Morten Borg (33), i rampelyset: Han og samboeren er invitert til kronprinsbryllupet om to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Har Haakons hemmelige telefonnummer
  • Festet med superstjerna Grace Jones
  • Gjorde forretninger med Henning Holstad
  • Dronning Sonja er fadder til svigerinnenDagbladet får bekreftet fra en familiekilde at Morten Borg har takket ja til invitasjonen til det kongelige bryllupet. På bryllupsdagen skal Morten Borg også ha ansvaret for lille Marius (4) sammen med sin samboer, mens mamma Mette-Marit feirer sin store dag. Helt siden Mette-Marit ble kjæreste med Haakon sommeren 1999 har Morten Borg vært en av kronprinsparets støttespillere.

Samtidig som debatten rundt Mette-Marits fortid har gått i norske og utenlandske medier, har den mye omtalte barnefaren hatt tett kontakt med det kommende kronprinsparet. Han skal ha fått tilgang til kronprins Haakons strengt hemmelige telefonnummer, slik at han kan nå sin sønn når han måtte ønske det. Barnefaren har satt stor pris på denne kontakten.

Deler lykke

I vinter dukket Borg opp på bilder sammen med kronprinsparet og lille Marius på ferie i Marokko. Borg har flere ganger besøkt kronprinsparet i deres leiligheter i Ullevållsveien. Da forlovelsen mellom Mette-Marit Tjessem Høiby og kronprinsen ble offentliggjort, var Marius sammen med sin far. Mens kronprinsen feiret dagen sammen med Mette-Marits familie i Groruddalen i Oslo, sto Marius og pappa ute i regnet og pakket bilen for å dra til fjells.

- Jeg er glad på kronprins Haakon og Mette-Marits vegne. Det har vært litt av en dag for dem, sa Morten Borg til Dagbladet mens han pakket Marius' leker inn i bilen.

Ifølge venner ble Borg veldig glad da han fikk invitasjonen fra Slottet i postkassa. Han skal ha uttrykt stor respekt for det Mette-Marit har gjort etter at hun ble kjæreste med Haakon.

Morten Borg har ansvaret for Marius annenhver helg. Han bor i en leilighet på Adamstuen i Oslo. Den har vært eid av familien i en årrekke, og er i dag registrert på hans bror, Anders Borg.

Morten Borg kommer fra et hjem der økonomien alltid har vært i orden. Hans bror er investor, bosatt i Paris, og har hjulpet ham i gang med ulike prosjekter. Familien er heller ikke helt uten bånd til det kongelige slott. Brorens kone, Jeanine Krogh Borg, har dronning Sonja som fadder. Krogh-familien er blant kongeparets nærmeste venner.

- Skvær og sosial

Som person beskrives Borg som impulsiv og morsom. Midt på 80-tallet jobbet Borg i Ola Mæles kleskonglomerat med merker som Bik Bok og Poco Loco. Som selger i l'Uomo ved Saga kino var han med på jappetidas høyeste, med plastsmykker, oppbrettede dressjakker og magnumflasker med champagne på Barock.

- En skvær og sosial fyr, som stiller opp for venner sine, sier en av Borgs kolleger.

- Han har masse vyer og planer, men ikke alltid evnen til å få dem omsatt i praksis. Så har han vel kuttet noen svinger, sier ekskollegaen til Dagbladet.

- ...men mitt inntrykk er at han er blitt voksen.

Han har vært en aktiv person i Oslos uteliv, og har lett for å komme i kontakt med mennesker. Under Grace Jones' debutopptreden i Oslo i midten av april 1991 får Morten Borg god kontakt med stjernen. Hun blir med på nachspiel.

Dagen etter drar Morten Borg og noen venner til Stockholm på Jones-konsert. De to har nær kontakt og blir sett arm-i-arm. Han blir også med på konsert i Finland.

Business-trøbbel

Morten Borg ble narko-dømt 20. september 1991, etter å ha tilstått å ha kjøpt kokain av en venn. Vennen ble ikke stilt for retten før i mars i år. Da vitnet Borg, og Oslo byrett beskrev ham som «et troverdig vitne».

Da han møtte i retten i 1991, oppga han at han jobbet som freelance-fotograf. Seinere var han med på å starte internettbedriften «RoomService». Broren Anders var en av investorene som tilbød restaurantmat over Internett. Seinere ble bedriften et datterselskap av Net-Trade, der Frp-politiker Henning Holstad var inne på eiersiden. Kort tid seinere gikk virksomheten på ryggen, og Henning Holstads firma satt igjen med en regning på rundt 500000 kroner.

- Morten Borg er en hyggelig fyr, og jeg tror forretningsprosjektet var helhjertet. Ideen var grei nok, men det viste seg etter en stund at driften ikke genererte penger, sier Holstad.

Det var på denne tida at Mette-Marit traff Morten Borg. Mette-Marit bodde da i et kollektiv på Lillestrøm mens hun jobbet som servitør.

Det siste året har Borg holdt en lav profil. Han er ikke registrert som arbeidstaker, og har ikke jobbet siden i august i fjor. Staten har derfor betalt et månedlig barnebidrag på rundt 1200 kroner til Mette-Marit. Det er uklart om Mette-Marit fortsatt vil motta barnebidrag fra neste år, når hun og kronprinsen får sin første apanasje på 4,2 millioner kroner.

Gjennom sin samboer opplyser Borg at han ikke ønsker å la seg intervjue i forbindelse med bryllupet.

<B>SJARMIS OG LEVEMANN:</B> Morten Borg har vært med på oppturer og nedturer, men venner beskriver en mann som er blitt voksen.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer