Dom mot Marius Reikerås opphevet

Marius Reikerås ble dømt for å jobbe ulovlig som advokat. Nå er dommen slaktet og opphevet

Vant fram i lagmannsretten.

FORNØYD: Eks-advokat Marius Reikerås er tilfreds med at Gulating lagmannsrett nå har opphevet tingrettsdommen fra i fjor høst hvor han ble dømt til å betale 25000 kroner i bot for å ha drevet ulovlig advokatvirksomhet. Foto: Tomm W. Christiansen 
FORNØYD: Eks-advokat Marius Reikerås er tilfreds med at Gulating lagmannsrett nå har opphevet tingrettsdommen fra i fjor høst hvor han ble dømt til å betale 25000 kroner i bot for å ha drevet ulovlig advokatvirksomhet. Foto: Tomm W. Christiansen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Dette er et demokratisk problem og viser at påtalemyndigheten er villig til å jukse med bevis for å få en domfellelse. Snart kommer mitt søksmål mot staten som jeg har forberedt gjennom mange år, sier eks-advokat Marius Reikerås til Dagbladet.

Juristen, som mistet sin advokatbevilling i mai 2009 etter en millionkrangel med tre klienter, er tilfreds med at Gulating lagmannsrett nå har opphevet tingrettsdommen fra i fjor høst hvor han ble dømt til å betale 25000 kroner i bot for å ha drevet ulovlig advokatvirksomhet.

Lagmannsretten er ikke nådig i sin vurdering av dommen:

«Lagmannsretten finner at tingrettens dom med hovedforhandling må oppheves, i det tingrettens domsgrunner hindrer prøving av anken», heter det.

Enstemmig dom

En enstemmig lagmannsrett skriver at det ut fra tingrettens begrunnelse ikke er mulig å se hvorfor tingretten har lagt til grunn at Reikerås ikke har rett til å yte rettshjelp etter domstolloven.

I sitt ankeskriv til lagmannsretten skrev Reikerås at «Vest politidistrikt kommer med en anklage de vet ikke medfører riktighet» og at politiet hadde «fjernet den delen av lovteksten som ikke passet»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer