Marius sjarmerte dronning Sonja

Mette-Marits sønn Marius sjarmerte Sonja i senk da kongefamilien i dag stilt opp til julefotografering på Kongsseteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dronning Sonja lot seg ikke be to ganger da lille Marius ville vise fram tennene til isbjørnen som pryder gulvet i peisestua på Kongsseteren.

Treåringen ville først ikke inn i peisestua der kongefamilien i ettermiddag stilte opp til julefotografering. Men da han fikk lov å titte inn i TV-fotografens kamera var det slutt på sjenansen.

- Jeg så mamma og Haakon, utbrøt han begeistret, og dermed var det greit å stille opp til sin aller første offisielle fotografering sammen med kongefamilien.

Mette-Marit Tjessem Høiby og Marius skal tilbringe julen på Kongsseteren for første gang i år. Julaften får hun imidlertid ikke selskap av sin sønn.

- Jeg skal til pappa, jeg, forteller Marius til NTB.

Bare det store juletreet i hallen manglet da kong Harald og dronning Sonja innledet juleferien på Kongsseteren onsdag. Treet blir ikke pyntet før lille julaften. Men ellers var det vakkert julepyntet med granbar, lys og nisser i hele huset, der kongefamilien har feiret hver eneste jul siden kong Olav døde i 1991.

Den hyggelige peisestua er nylig pusset opp, og de gamle mørke tømmerveggene er malt i en varm gulfarge som gjør rommet lyst og trivelig. I vinduet mot sør står en vakker og helt spesiell julekrybbe og på skrivebordet ligger dagens aviser sammen med bøker som kanskje skal leses i julen.

Lille Marius, som kan fortelle at han snart blir fire år, er tydelig begeistret for sin «tante» Märtha.

- Jeg vil til Märtha, utbrøt han og lot seg villig løfte opp på armen til prinsessen for fotografering. Treåringen stjal fullstendig showet under fotograferingen, der kong Harald nærmest valgte rollen som statist.