Marius til fjells med pappa

Mette-Marits tre år gamle sønn, Marius, kan bli prins. Den lysluggede pjokken var i går kveld helt ubesværet over dagens oppstyr: - Jeg har ikke forklart Marius at mamma kan bli dronning. Det får komme når han blir litt større, sier faren til Marius til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møtte i går kveld ham og lille Marius utenfor leiligheten i Oslo.

Barnefaren har tidligere ikke villet bli intervjuet i media, men kommenterer gjerne begivenheten som satte Norge på hodet i går. Han vil imidlertid ikke avbildes.

- Jeg er glad på kronprins Haakon og Mette-Marits vegne. Det har vært litt av en dag for dem, sier han.

Oppmerksomhet

Som far til gutten som kan bli prins har han fått sin del av oppmerksomheten.

- Pågangen fra media har vært enorm. Telefonen sto ikke stille etter at forlovelsen ble offentliggjort på formiddagen, sier han mens han pakker et snowboard-brett inn i bilen.

Lille Marius står på trappa og smiler med smokk i munnen, og et SAS-lekefly i handa.

- Nå skal jeg og Marius til fjells.

Mette-Marit Tjessem Høiby fortalte på gårsdagens pressekonferanse at Marius' tilværelse etter forlovelsen opptar henne sterkt:

- Marius er så liten ennå. Jeg tror det viktigste for Marius er å prate med ham og forklare ham situasjonen gradvis.

Inn i kongefamilien

Kronprins Haakon opplyser at den tre år gamle gutten vil bli tatt opp som et fullverdig medlem av kongefamilien når kronprinsen og Mette-Marit gifter seg 25. august.

Han understreker at det ikke blir aktuelt at han adopterer lille Marius.

Selv om Grunnloven setter en stopper for at Mette-Marit Tjessem Høibys sønn kan bli medlem av kongehuset, er det teoretisk sett ikke noe som kan hindre kongen i å gjøre Marius til prins. Skulle dette bli en aktuell problemstilling, vil kongen måtte rådføre seg med regjering og Storting.

Barnefaren til Mette-Marits sønn har en fast samværsordning med sin tre år gamle sønn. Denne samværsordningen vil fortsette.

Et ekteskap mellom kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby vil trolig ikke føre til noen endring i statusen til sønnen Marius.