GJENÅPNER SAKEN: Lokal politi med støtte fra FBI gjenåpner saken hvor Mark Himebaugh forsvant en kald november dag for 24 år siden. Bildet til høyre viser hvordan Mark ville sett ut i dag. Foto: Missingkids.com
GJENÅPNER SAKEN: Lokal politi med støtte fra FBI gjenåpner saken hvor Mark Himebaugh forsvant en kald november dag for 24 år siden. Bildet til høyre viser hvordan Mark ville sett ut i dag. Foto: Missingkids.comVis mer

Mark (11) forsvant i 1991. 24 år etter får politiet en veldig god idé og gjenåpner saken

Var en varm og kjærlig gutt, men kunne bli rasende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nesten 24 år etter Mark Himebaugh forsvant fra nabolaget sitt i Del Haven på Cape May i South Jersey, gjenopptar lokalt politi i samarbeid med FBI den «kalde saken», ifølge Press of Atlantic City.

Fremgangsmåten for etterforskningen åpenbarte seg for politiet som følge av en veldig god idé.

Sist sett med uidentifisert jente En kald og stormfull novemberdag i 1991 kommer en fregnet og rødhåret gutt hjem fra skolen.

Mora var på vei ut av innkjørselen, og tenkte på om hun skulle ta med seg sønnen på bilverkstedet. Det ble med tanken, ifølge New Jersey Local News.

- Jeg kommer snart tilbake! ropte mora ut av bilvinduet.

- Ok, mamma! var de siste ordene Mark sa til sin mor, mens hun så ham leke i hagen foran huset.

Etter dette, skal Mark ha blitt interessert i en gressbrann nærme hjemmet i Sunray Beach Road. Her ble han sett av vitner klokka halv 3. En time senere ble han sett av fire tenåringer og et kjærestepar på Deleware Road, som går langs stranda ut mot Delaware-bukta.

Mark ble sist sett kvart på 4 av en sikkerhetsvakt da han gikk inn i Cape May County Park, omtrent en kilometer fra hans hjem på Sunray Beach Road. Da gikk han sammen med en uidentifisert jente i 10-åralderen, ifølge politiet.

Det eneste materielle sporet politiet har, er Marks sko, som ble funnet i gata hvor gutten bodde.

- Veldig god idé Det er i denne parken, at politiet vil drive etterforskning fra 7 til 19 mandag til fredag i et par uker fremover.

Etter at National Center for Missing and Exploited Children gjennomgikk den tidligere etterforskningen av saken, anbefalte de å gjenopprette tilstedeværelse i parken for å intervjue folk på stedet.

HER BLE HAN SIST SETT: Mark ble sist sett kvart på 4 av en sikkerhetsvakt da han gikk inn Cape May County Park, omtrent en kilometer fra hans hjem på Sunray Beach Road. Foto: Google Maps / Dagbladet
HER BLE HAN SIST SETT: Mark ble sist sett kvart på 4 av en sikkerhetsvakt da han gikk inn Cape May County Park, omtrent en kilometer fra hans hjem på Sunray Beach Road. Foto: Google Maps / Dagbladet Vis mer

- Det er en veldig god idé å gjenoppta tilstedeværelse i området hvor Himebaugh forsvant, sier politimester i Middle Township Police, Christopher Leusner.

- Jeg blir ikke overrasket dersom folk gir oss ny informasjon nå, selv om det har gått så lang tid. Vi ønsker å øke sjansen for at folk kommer med ny informasjon, sier Leusner, som selv ikke var politi da Mark forsvant tilbake i 1991.

Spesiell gutt Mark var en snill, men litt rampete gutt, ifølge lokalavisa New Jersey Local News.

I en alder av 9 år fant leger ut at han hadde vanskeligheter med å konsentrere seg og at han var urolig, ifølge New Jersey Local News. Han var likevel en veldig nysgjerrig og smart gutt, og fikk kalle navnet «Curious George» av sine nære. Han likte dyr, og elsket å klemme folk.

Men av og til kunne han gå inn i depresjoner og få alvorlige raserianfall.

- Min største frykt er at jeg går i graven uten å få vite hva som skjedde med ham, sa hans mor i et intervju med lokalavisa for 14 år siden, hvor det også da var snakk om en ny etterforskning.