MARK DUGGAN: Mark Duggan hadde et langt rulleblad og var bevæpnet med et ulovlig våpen, da han ble skutt og drept av politiet. Foto: Facebook
MARK DUGGAN: Mark Duggan hadde et langt rulleblad og var bevæpnet med et ulovlig våpen, da han ble skutt og drept av politiet. Foto: FacebookVis mer

Mark Duggan var bevæpnet da han ble skutt av politiet

Men skal selv ikke ha skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mark Duggan (29) ble skutt og drept av politiet forrige torsdag. To dager seinere samlet familie og venner av firebarnsfaren seg til en minnemarkering, som raskt utviklet seg til opprøret som har ridd London de siste dagene.

Ifølge Storbritannia-kjenner Jan Erik Mustad ble dødsfallet brukt av gjenger som en rettferdiggjøring av et opprør mot politiet og myndighetene. Familien til Duggan har innstendig bedt om at dødsfallet ikke skal knyttes til opprøret som nå rir London.

Det har versert flere rykter om hva som skjedde da Duggan ble skutt og drept av politiet, flere av ryktene har gått ut på at han selv løsnet skudd mot politiet.

Det skal ikke ha vært tilfelle, ifølge kommisjonen som er satt ned for å etterforske dødsfallet.

Det som så langt har kommet fram fra kommisjonens arbeid, er at Mark Duggan var bevæpnet da han ble skutt av politiet. Han bar en BBM «Bruni»-pistol som i utgangspunktet ikke kan skyte skarpt, men som var ombygget. Våpentypen er populær blant narkobander i London og er ulovlig å bære.

Det ble også klart i dag at Duggan døde av ett skudd i brystet, avfyrt av en spesialtrent politimann. Kun få minutter tidligere sendte han en tekstmelding til kjæresten sin, der han skrev «The Feds are following me».

Det er ventet at det interne etterforskningsorganet i London-politiet vil bruke opp til seks måneder på etterforskningen.